george r.r. martin ve emilia clarke, jon snow dizisine dair yeni detaylar verdi

george r.r. martin ve emilia clarke, jon snow dizisine dair yeni detaylar verdi


gel bakalım snow


Geçen hafta The Hollywood Reporter’ın ortaya attığı bomba iddialarla Jon Snow’u merkezine alan yeni bir Game of Thrones spin-off’u için çalışmaların başladığı dedikodusu yayılmıştı. Bu dedikodular bizzat GoT yaratıcısı George R.R. Martin ve Emilia Clarke tarafından doğrulandı.

Ejderhaların anası, Targaryen’ların veliahtı, Yedi Krallık’ın baş belası Daenerys Targaryen’ı canlandıran Clarke, BBC’ye verdiği bir demeçte projenin varlığını şu sözlerle onaylamış: “Kit Harington projeye bağlanmış durumda. Bana bahsetmişti biraz, varlığından haberdarım yani. Proje, anladığım kadarıyla bizzat Kit tarafından yaratılmış. Yani izleyeceğiniz şeyde -gerçekleşirse umarım- yetkili olan isim Kit Harington.” Clarke’a “bahsi geçen dizide Daenerys rolünde tekrar rol almak ister misin?” şeklinde bir soru yöneltildiğinde ise “Hayır, benlik bir şey kalmadı sanırım.” cevabını vermiş. Mantıklı bir cevap.

Martin ise blog sayfasında paylaştığı son yazısında dizinin adının “Snow” olacağını belirtmiş ve projenin ortaya çıkış hikayesini şu sözlerle paylaşmış: “Fikri bize getiren Kit Harington’dı. Henüz belli bir yayın tarihi olmadığı için senaristlerin ve showrunner’ların isimlerini sizinle paylaşamam ama bu ekibi de Kit ayarladı ve şunu diyebilirim ki; ekip resmen inanılmaz. The Hedge Knight, The Sea Snake, Ten Thousand Ships ve animasyon GoT projelerinde olduğu gibi Snow’da da görev alacağım. Bu projelerin hepsi de şu an yazım aşamasında. Yani onay alıp almayacakları şimdilik belirsiz.”

Öte yandan GoT evreninin sevilen yan karakterlerinden Brienne of Tarth’ı canlandıran Gwendoline Christie’yi de Snow projesinde görecek olmamız ihtimaller dahilinde gibi. Christie, Newsweek’e verdiği röportajda “Brienne of Tarth benim için çok kıymetli bir karakter. Ona tekrar hayat vermek için her fırsatı değerlendiririm.” sözlerini paylaşmış.

Jon Snow’un Game of Thrones’taki olayların ardından yaşadığı serüveni ekranlara getirmesi planlanan Snow’un yayın tarihine ve projede yer alacak isimlere dair konuşmak için şimdilik çok erken gibi. Diziden ilerleyen aylarda daha fazla detay gelir diye düşünüyoruz.