jordan peele’in a-acayip korku filmi nope’tan yeni fragman

jordan peele’in a-acayip korku filmi nope’tan yeni fragman


yine ne işler peşindesin jordan bey?


İlk iki uzun metrajı Get Out ve Us ile hem Black Cinema -ya da diğer adıyla African American Cinema– hareketine hem de korku türüne yeni ve manyakça değişik bir soluk getiren Jordan Peele’in korkunç olduğu kadar gizemli de görünen sıradaki filmi Nope, yeni fragmanıyla bir kez daha karşımızda.

Konusuna dair ser verip sır verilmeyen Nope’un daha önce paylaşılan fragmanlarından pek de bir şey anlayamamıştık. “Kaliforniya’nın iç kısımlarında ıssız bir kanyonun yakınlarında yaşayan kasaba sakinleri, esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık ediyor.” cümlesi filmin sinopsisini oluştursa da yine pek de bir ipucu alamıyoruz. Bugün paylaşılan yeni fragmansa mevzu bahis bu kasaba sakinlerine musallat olan, bulutların ardında gizlenen uzay gemisi benzeri bilinmeyen bir cismi izleyicilere gösteriyor. Yani anladığımız kadarıyla Peele, yine doğaüstü olaylar ve bu olayların ceremesini çeken siyahi karakterlere odaklı bir yapım çıkaracak karşımıza.

Filmin oyuncu kadrosunda Peele’in Get Out’ta beraber çalıştığı Daniel Kaluuya ile beraber The Walking Dead ile yıldızı parladıktan sonra Hollywood’un ve arthouse filmlerin aranan isimlerinden biri haline gelen Steven Yeun ve müzisyen kimliğiyle tanısak da oyunculuk kariyerinde de dikkat çeken işlere imza atan Keke Palmer yer alıyor. Bu üçlüye ek olarak Michael Wincott, Barbie Ferreira, Donna Mills, Terry Notary, Brandon Perea, Jennifer Lafleur, Ryan W. Garcia ve Andrew Patrick Ralston’ı bir araya getiren Nope, 22 Temmuz tarihinde vizyona girecek. Filmin yeni fragmanı hemen aşağıda.