“katil kim?” temalı knives out’ın devam filminin adı belli oldu

“katil kim?” temalı knives out’ın devam filminin adı belli oldu


glass onion: a knives out mystery


Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Toni Collette, Don Johnson, Michael Shannon, Katherine Langford, Lakeith Stanfield, Jaeden Martell ve Christopher Plummer gibilerinin yer aldığı yıldızlar geçidi kadrosuyla ve tırnak kemirerek izlediğimiz olay örgüsüyle aklımızı alan Knives Out’ın devam filmi için son rötuşlara girildi. Filmin asıl adı ise bugün belli oldu.

İki filmde de kamera arkasına geçen ve Agatha Christie’nin meşhur hikayesini senaryolaştıran Rian Johnson, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla filmin adını duyuran isim oldu. Glass Onion: A Knives Out Mystery adıyla duyurulan film için Johnson şu sözleri söylemiş ayrıca: “Agatha Christie’nin yaratıcılığa temkinli olarak yaklaşmamasına bayılıyorum. Kitaplarının aynı formülü tekrar tekrar uyguladığı gibi bir yanlış algı var sanırım ama hayranlar bunun doğru olmadığını biliyor. Sadece ortamı ve cinayet yöntemlerini değil, türü kavramsal olarak sürekli genişletiyordu Agatha. ‘Katil kim?’ teması altında casus konulu gerilimler, slasher korku ve seri katil hikayeleri, gotik aşk romanları, psikolojik karakter çalışmaları ve seyahat günlükleri yazdı. Knives Out’ı yaptığımda Daniel Craig’in Benoit Blanc rolüyle daha fazla gizem yapma olasılığı konusunda beni heyecanlandıran şey buydu. Christie’yi taklit etmek ve her filmin kendi tonu, tutkusu ve varoluş nedeni ile yeni bir kitap gibi olmasını sağlamaktı. Benoit Blanc’in işleyeceği sıradaki vakanın, Knives Out’ın devam filminin adı Glass Onion.”

Daniel Craig’i yine Blanc rolünde izleyeceğimiz Glass Onion: A Knives Out Mystery’nin oyuncu kadrosu da yine ilk filmdeki gibi yıldızlar geçidi. Kadroda Ethan Hawke, Edward Norton, Kathryn Hahn, Jessica Henwick, Kate Hudson, Dave Bautista, Madelyn Cline, Janelle Monáe ve Leslie Odom Jr. gibi isimler yer alıyor. Netflix’in yayın haklarını satın aldığı Glass Onion’ın gösterim tarihinin yakın zamanda duyurulacağını düşünüyoruz.