“keşke kedi olsaydım” diyenler bu oyunda buluşuyor

“keşke kedi olsaydım” diyenler bu oyunda buluşuyor


stray


Sokakları kedilerle dolu biz İstanbulluların kedilere olan bağını sadece İstanbullular değil, tüm dünya biliyor. Canını yediğimiz kedi dostlarımıza karşı sevgimiz o kadar yüksek ki bazen “ah keşke bir günlüğüne kedi olsam” şeklinde cümleler bile kurabiliyoruz. Bu dileğimizi gerçekleştiremese de ucundan bir tadımlık veren Stray isimli oyunla tanıştırmak istiyoruz sizi.

Yakın tarihte sinema camiasında da hatırı sayılır işlere imza atan Annapurna Interactive’in dağıtımını, Fransa merkezli bağımsız oyun firması BlueTwelve Studio’nun geliştiriciliğini üstlendiği Stray; hem gizlilik hem aksiyon hem bulmaca hem de macera öğelerine sahip bir oyun. Tabii bu oyunun emsallerinden sıyrılan büyük bir farkı var; oyunda ana karakterimiz bir kedi. Ailesinden koparılan, yalnız ve kaybolmuş bir sokak kedisinin gözünden aktarılan Stray, yakın gelecekte neon ışıklarla dolu siberpank havaları taşıyan bir şehir ortamında geçiyor. Oyunda üçüncü şahıs bakış açısıyla bir kediyi kontrol edecek, bu kasvetli ve tehlikeli şehirde çeşitli bulmacaları çözerek yolumuzu bulmaya çalışacağız.

Merak ve heves içinde beklediğimiz Stray’in çıkış tarihi çok yakın. Oyunu 19 Temmuz’da PC, PlayStation 4 ve PlayStation 5 gibi ortamlarda oynama şansı bulacağız. Stray’e şöyle bir göz atmak isterseniz oyunun birkaç gün önce paylaşılan tanıtım fragmanını aşağı bırakıyoruz.