playtuşu sunar: festival gibi bişi 3, 19 haziran’da seni çağırıyor

playtuşu sunar: festival gibi bişi 3, 19 haziran’da seni çağırıyor


caribou, nova norda, seda erciyes ve çok daha fazlası…


Yanlış görmüyoruz, hava 25 derece gösteriyor değil mi? Dışarda cıvıl cıvıl öten kuşlar, tekrar tomurcuklanan çiçekler, bulutlardan sıyrılmış bir güneş ve Hawaii gömleği giyen insanlar var. Bu ne demek oluyor, farkında mısınız? Yaz resmen gelmiş demek oluyor. O zaman yaz gelmişse de Festival Gibi Bişi 3 için vakit gelmiş demek oluyor.

2021 yazının sonlarına doğru birer ay arayla düzenlediğimiz canımız etkinliğimiz Festival Gibi Bişi’yin ikisinde de omuzlara çıkıp dans etmeler mi dersin, tuvalet sırasında tanışılan insanla 40 yıllık samimi hallere girmek mi dersin, ertesi günü çıkaramayacak kadar alkol almak mı dersin, akıllara gelebilecek her şekilde eğlencenin dibine vurmuştuk. Haliyle bu eğlencenin üçüncü ayağında buluşmamak ne bize ne de size yakışırdı. Ama bekleyelim dedik; şu sonbahar + kara kış bir bitsin, bir sonraki ekinoksun ardından buluşuruz dedik. O gün geldi çattı işte. Festival Gibi Bişi 3 için buluşacağımız tarihi açıklıyoruz: 19 Haziran Pazar. Öncelikle bugün itibarıyla satışa çıkan sınırlı sayıda Super Early Bird biletlerimiz için BURAYA alalım.

Yerli sahneden daha önce Jakuzi, Gaye Su Akyol, Palmiyeler, Brek, She Past Away, Hakan Tamar ve Lalalar gibi şıkır şıkır isimleri ağırladığımız etkinliğimizin üçüncü ayağında yine büyük oynuyoruz. Hem de uluslararası sahneden isimlerle büyük oynuyoruz. Line-up’ımızda bu sefer Seda Erciyes, Nova Norda, Club Bangkok, Jonas Saalbach, Avangart Tabldot ve Caribou var. Evet, yanlış okumadınız CARIBOU. 19 Haziran’da hangi yerinden tutup ne tarafını öveceğimize karar veremediğimiz bu şahane isimleri de alıp ilk iki FGB ile beraber artık misafir değil, ev sahibi gibi bir şeye dönüştüğümüz Klein Phönix Park’ta olacağız.

CARIBOU

City Slang’in bir tanesi, electronic ve IDM türlerinin dahiyane ismi, dans pistlerinin Obi-Wan Kenobi’si, kelinden öpülesi güzel insan Dan Snaith’in Can’t Do Without You, Odessa, Never Come Back ve Home gibi hit şarkılarla meşhur dans projesi Caribou, Festival Gibi Bişi 3’te başı çeken isimler arasında olacak. Daha önce kendisiyle birkaç defa buluşma fırsatı yakalayan insanlar olarak bir kez daha Caribou’yu canlı yakalayacağımıza duyduğumuz heyecanı ne kadar anlatsak az. O yüzden biz anlatmayalım; 19 Haziran’da gelin, siz görün.

SEDA ERCİYES

Hip-hop, R&B ve caz türlerini harmanlayarak oluşturduğu kendine has tarzıyla yerli sahnede Neo Soul’un nadir örneklerinden biri olan ve 2019 yılından beri yayınladığı her teklisiyle bizi şaşırtmaya devam eden Seda Erciyes, duyurusunu heyecanla paylaştığımız isimlerden bir diğeri. Sahne aldığı mekanlarda enerjisini iliklerimize kadar hissettiren Seda hanımın canlısı, son aylarda yerli dinleyicilerde “O neydi öyle ya?” etkisi yaratıyor. Aynı etkiyi yaratacağına gözü kapalı güvendiğimiz Erciyes’ten belki 1-2 sürpriz de görürüz, ne dersiniz?

NOVA NORDA

“Abi ben ne yapıyorum burada ya?” şeklinde ani bir aydınlanma yaşamasıyla beraber kurumsal hayatını geride bırakıp tutkusu olan müziğin peşinden koşan Nova Norda; ne iyi etmiş, ne iyi yapmış farkındayız değil mi? Her teklisiyle adından söz ettiren, synth-pop türünün sevilen temsilcilerinden biri olmaya kadar uzanan bir tutku Nova Norda’nınki. Müstakbel ilk albümü Paralel Evrende Dünya Tarihi’ni sadece birkaç hafta önce piyasaya sürmüş olması ise bu tutkusuna olan heyecanını güncel olarak daha da yükseltmiş halde. 19 Haziran’da kendisini aramızda görecek olduğumuz için biz de ayrı bir heyecan içindeyiz.

İçtik, dans ettik, güldük, eğlendik, bir bakmışız gece olmuş. Peki “gibi” kelimesinin artık manasız olduğu Festival Gibi Bişi bitti mi sizce? Bitmedi tabii ki. Enerjinizi iyi saklayın, “abi ben devam edemiyorum”lar falan olmasın çünkü gece olunca fantastik isimlerden bombastik performanslar ile eğlenmeye devam edeceğiz.

JONAS SAALBACH

Techno ve house müzik adına son 10 yılda yayınladığı işlerle sadece techno’nun kapalı çarşısı Berlin’de değil, bütün Avrupa electronic müzik camiasında adından söz ettirmeye başlayan Jonas Saalbach, dansa yön veren canlı performansıyla güneşin doğuşuna tanıklık ettiren isimlerden biri olacak.

CLUB BANGKOK

Bazen Brangelina, kimi zaman Arçil & Şota, yeri geldiğindeyse sucuklu yumurta ya da kuşkaş gibi lezzetli bir ikiliye dönüşen Club Bangkok, ayakkabıdan içki içirten veya dansın dozunu alamayıp camı çerçeveyi indirten o tehlikeli, sağlıksız ama bir o kadar güzel anılara bir yenisini 19 Haziran’da Festival Gibi Bişi 3’te ekleyecek. Kendinize dikkat edin, bizden söylemesi.

AVANGART TABLDOT

Aykut-Hakan-Ayşe, Beyoncé-Michelle-Kelly veya İzel-Çelik-Ercan’dan daha güçlü bir üçlü olduğuna yürekten inandığımız Ata-Semih-Aytek’in kulüp projesi Avangart Tabldot; Festival Gibi Bişi 3’te sergileyecekleri melodic house’tan tut afro house’a, disco’dan funk’a uzanan ortaya karışık DJ Set’leriyle dans ateşini bırakın yakmayı, cayır cayır edecek isimlerden bir diğeri olacak.

Ay valla heyecanlandık. Heyecandan Klein Phönix Park’ı tarif etmeyi unuttuk. İlk iki etkinliğe gelenlerin lokasyonu bu sefer gözü kapalı bulacağından eminiz ama Festival Gibi Bişi’yin tadına ilk defa varacak arkadaşlar için anlatalım. Maslak Atatürk Oto Sanayi’de Shell benzinliğinin orada Klein’ı görmemeniz imkansız gibi bişi. Klein’dan içeri kaptırdığınızda kendinizi bir anda Klein Phönix Park’ta buluyorsunuz. Bulması zor gibi görünen müthiş basit bir konum yani.

Sınırlı sayıdaki Super Early Bird biletlerimizin bugün itibarıyla hemen BURADA satışta ve sınırlı sayıda olduğunu üstüne basa basa hatırlatalım. 19 Haziran’da oradayım, oradasın, oradayız.