quentin tarantino’nun django/zorro projesi artık hayalden ibaret

quentin tarantino’nun django/zorro projesi artık hayalden ibaret


senaryo var, film yok


Veteran yönetmen Quentin Tarantino’nun 2012 yapımı Django Unchained’in devamı niteliğindeki Django/Zorro projesi, dün gelen bir habere göre artık hayalden ibaret. Senaryosu tamamlanan film maalesef gerçekleşmeyecek gibi görünüyor.

Tarantino, Django Unchained’in ardından Matt Wagner ile beraber Django/Zorro adında bir çizgi roman yazmış ve eseri 2015’te okuyucularla buluşturmuştu. Adından da anlaşılacağı üzere Django/Zorro çizgi romanı, Jamie Foxx’un canlandırdığı Django ile Antonio Banderas’la özdeşleşen Diego de la Vega aka Zorro’yu buluşturuyor. Django Unchained’deki olayların birkaç sene sonrasında geçen çizgi romanda Django’nun yolu Zorro ile kesişiyor ve bu iki kahraman Amerika yerlilerini kölelikten kurtarmak için bir takım oluyor. Yine aynı konuyu beyaz perdeye taşıma planları ilk olarak 2019 yılında gerçekleşmişti. Tarantino ve komedyen Jerrod Carmichael projenin senaryosu için bir araya gelmişti. Carmichael’ın GQ’ya verdiği röportaja göre eldeki senaryo muazzam bir esere dönüşmüş ancak beyaz perdeye uyarlanması çok zor durumdaymış. Zira Tarantino’nun film için talep ettiği bütçe 500 milyon dolarmış. Herhangi bir stüdyonun böylesine büyük bir meblağı karşılaması pek olası görünmüyor.

Duyurulduğu tarihte bizi hayli heyecanlandıran Django/Zorro projesinin gerçekleşmeyeceğini öğrendiğimiz için üzüldük açıkçası. Tarantino’nun onuncu yani emeklilik filminin hangi proje olacağını merak ediyoruz.