röyksopp’tan 2022’nin ikinci albümü, 19 ağustos’ta yayında!

röyksopp’tan 2022’nin ikinci albümü, 19 ağustos’ta yayında!


profound mysteries ii


Elektronik müzik camiasının Norveçli yüz akı ikilisi Röyksopp, geçtiğimiz Nisan ayında sekiz yıl aradan sonra ilk albümü Profound Mysteries’i kulaklarımızla buluşturdu. Ancak Röyksopp ile işimiz henüz bitmiş değil. İkiliden bir albüm daha geliyor!

Albüm diyoruz ama Profound Mysteries aslında bir albüm değil, Torbjørn Brundtland ve Svein Berge ikilisinin kendi deyimleriyle bir “konsept proje”. Bu projenin ilk ayağı olan Nisan ayında dinlediğimiz 10 şarkılık albüm, şuradaki web sitesinde gizemli bir şekilde tanıtılmıştı. Bu sitede dikkatleri çeken şey ise şöyle ki; dinlediğimiz albüm aslında üç kısımlık bir projenin ilk parçası. “Red” olarak da adlandırabileceğimiz ilk Profound Mysteries’i geride bıraktık. Şimdi ise “Yellow”, yani Profound Mysteries II geliyor. Büyük ihtimalle sene sonuna doğru üçüncü kısım olan “Green”, yani Profound Mysteries III de yayında olacak.

Profound Mysteries II’da projenin ilk kısmında olduğu gibi yine 10 şarkı bulunuyor. Bu 10 şarkıda ikiliye Karen Harding, Jamie Irrepresible, Pixx, Astrid S ve Susanne Sandfør gibi isimler vokalleriyle eşlik ediyor. Harding ve Irrepresible’ın konuk olduğu Unity ve Sorry isimlerindeki iki şarkı yayınlandı bile hatta. Albümün şarkı listesi ve kapak görseli ise şu şekilde:

  1. Demiclad Baboons
  2. Let’s Get It Right (Feat. Astrid S)
  3. Unity (Feat. Karen Harding)
  4. Oh, Lover (Feat. Susanne Sundför)
  5. Sorry (Feat. Jamie Irrepressible)
  6. Control
  7. It Was A Good Thing (Feat. Pixx)
  8. Remembering The Departed
  9. Tell Him (Feat. Susanne Sundför)
  10. Some Resolve

Profound Mysteries II için 19 Ağustos’u bekliyoruz. İlk iki tekli Unity ve Sorry için aşağı alalım.