rüyaların efendisi geliyor: the sandman, 5 ağustos’ta netflix’te!

rüyaların efendisi geliyor: the sandman, 5 ağustos’ta netflix’te!


fragmana buyurun


Good Omens, Stardust ve American Gods gibi romanlarıyla tanınan, fantastik ve bilim kurgu edebiyatının saygıdeğer isimlerinden Neil Gaiman’ın belki de en sevilen işlerinden The Sandman, uzun süreli uğraşların ardından nihayet televizyon uyarlamasına kavuşuyor. Netflix imzalı The Sandman uyarlaması, 5 Ağustos’ta meraklılarıyla buluşacak.

1989-1996 yılları arasında yayımlanan sayılarıyla diğer çizgi roman serilerinden hayli farklı bir yol izleyen ve bunu çeşitli serilerle de taçlandırıp kendi evrenini oluşturan The Sandman’in Netflix uyarlamasında hikayenin en başına gideceğiz. Yedi Ebediler’den biri, Rüyaların efendisi Morpheus, 105 yıllık esaretinden kurtulmuş olacak ve yıkımın eşiğindeki düşler diyarını iyileştirmek için ant içecek.

Flashforward, Constantine ve Da Vinci’s Demons gibi televizyon işleriyle tanınan David S. Goyer ve The Catch dizisinin yaratıcısı Allan Heinberg’in de görev aldığı The Sandman uyarlaması için bizi belki de en çok heyecanlandıran unsurlardan biri şöyle ki; bu iki isime ek olarak bizzat Neil Gaiman da projenin başında duruyor. Dizinin oyuncu kadrosu ise hiç de fena değil. Sweetbitter, The Hollow Crown ve Velvet Buzzsaw gibi yapımlarda karşımıza çıkan Tom Sturridge, The Sandman’in baş kahramanı Dream’i canlandırıyor. Sturridge’e ek olarak Game of Thrones, Killing Eve, Doctor Who, The Serpent, The Good Place ve The Crown gibi dizilerde karşılaştığımız pek çok isim The Sandman’in cast’ını oluşturuyor. Bu isimler Gwendoline Christie, Boyd Holbrook, Charles Dance, David Thewlis, Jenna Coleman, Vivienne Acheampong, Asim Chandry, Sanjeev Bhaskar, Joely Richardson ve Stephen Fry gibilerinden oluşuyor. Star Wars evreninin Luke Skywalker’ı Mark Hamill’in ise The Sandman meraklılarının çok sevdiği Merv Pumpkinhead karakterine ses vereceği dün gerçekleşen Geeked Week etkinliğinde açıklandı.

The Sandman için 5 Ağustos tarihini heyecanla bekliyoruz. Diziden gelen ilk uzun fragman ise hemen aşağıda.