spider-man: across the spider-verse’ün yeni kötüleriyle tanışın

spider-man: across the spider-verse’ün yeni kötüleriyle tanışın


the spot ve the vulture geliyor


2018’de vizyona girmesiyle hayli beğenilen, beğenilmesiyle beraber Oscar, BAFTA ve Altın Küre de dahil birçok ödül töreninde En İyi Animasyon Filmi kategorisinde ödüllerden ödül beğenen Spider-Man: Into the Spider-Verse’ün devam filmi Spider-Man: Across the Spider-Verse’ten yeni haberler gelmeye devam ediyor.

İki kısıma bölünen Across the Spider-Verse’te Miles Morales’in yine çoklu evrenlere dalıp çeşitli düşmanlara karşı kafa tutacağı daha önce duyurulmuştu. Bu düşmanlardan birinin ilk filmin after-credits’inde görünen, Oscar Isaac’in seslendirdiği Miguel O’Hara aka Spider-Man 2099’ın olacağını biliyoruz. Filmdeki diğer kötü karakterler ise vücudunda portal açma gibi enteresan bir güce sahip olan The Spot ile süper-insandan hallice kötümüz The Vulture olacak. The Spot’ın filmden görseli yayınlandı bile hatta, hemen aşağıdan görebilirsiniz.

İlk filmin yönetmenleri Bob Persichetti, Peter Ramsey ve Rodney Rothman’ın aksine Spider-Man: Across the Spider-Verse’te tamamen başka isimlerden oluşan yeni bir yönetmen üçlüsü yer alıyor. Bu yeni üçlü ise Joaquim Dos Santos, Kemp Powers ve Justin K. Thompson’dan oluşuyor. İlk filmin senaristleri Phil Lord ile Rodney Rothman ikilisi ise devam filminde ekibe katılan Dave Callaham ile birlikte yeni filmin senaryosunu da kaleme alıyor.

Miles Morales, Peter B. Parker ve Gwen Stacy’e ilk filmde olduğu gibi ikinci filmde de Shameik Moore, Jake Johnson ve Hailee Steinfeld ses verecek. Filmin seslendirme kadrosuna Oscar Isaac ve Issa Rae de dahil oluyor. Bugün ise The Spot’ı neredeyse bütün Wes Anderson filmlerinde karşımıza çıkan Jason Schwartzman’ın; The Vulture’ı ise Saturday Night Live yazarlarından Jorma Taccone’nin seslendireceği açıklandı.

Spider-Man: Across the Spider-Verse’ün vizyon tarihi şimdilik 2 Haziran 2023 olarak görünüyor. Serinin üçüncü filmi Spider-Man: Beyond the Spider-Verse ise 29 Mart 2024’te vizyona girecek.