the lord of the rings anime filmine succession’dan takviye

the lord of the rings anime filmine succession’dan takviye


rohan’ın kralı brian cox


Amazon’un devasa bütçeli LotR uyarlaması The Lord of the Rings: The Rings of the Power kadar bizi heyecanlandıran bir başka LotR uyarlamasından daha bahsetmiştik yakın zamanda. The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim isimli bahsi geçen proje, The Rings of the Power’dan bağımsız olarak hazırlanan ve Peter Jackson’ın meşhur LotR üçlemesiyle aynı kreatif yolu izleyecek bir anime film uyarlaması. Henüz çok erken aşamada olan projenin seslendirme kadrosu yavaş yavaş şekillenmeye başlamış gibi.

LotR ve The Hobbit üçlemelerinin yapımcı ve yayıncıları New Line Cinema ile Warner Bros.’un arkasında durduğu The War of the Rohirrim’de bu üçlemelerin 200 sene öncesine tanık olacağız. Filmde Rohan’ın dokuzuncu kralı Helm Hammerhand’in öyküsü ve The Two Towers’ta da bol bol gördüğümüz Miğfer Dibi’nin yaratımı konu alınacak. Bugün gelen bir duyuruya göre Helm Hammerhand’i seslendirecek isim belli olmuş. HBO harikası Succession’ın mega zengin iş insanı Logan Roy’a hayat veren Brian Cox, The War of the Rohirrim’de Helm Hammerhand’in sesi olacak.

Seslendirme kadrosundan başka bir isim duyurulmuş değil henüz. Fakat Brian Cox duyurusu başlı başına bizi heyecanlandırmaya yetti açıkçası. Projenin arkasında bulunan isimlerse heyecanımızı yükselten sebeplerden diğer birkaçı. Orta Dünya’yı kafasında çoktan bitiren Peter Jackson, The War of the Rohirrim’in yapım kadrosunda da yer almıyor haliyle. Fakat Jackson’ın altı filminde de çalışan birçok isim The War of the Rohirrim için kolları sıvamış durumda. Altı filmde de yazarlık yapan Oscar ödüllü senarist Philippa Boyens, animasyon filminin idari yapımcı kadrosunda yer alıyor. Jeffrey Addiss ve Will Matthews tarafından yazılan senaryo metni, Boyens’in kızı Phoebe Gittins ve Arty Papageorgiou tarafından filme uyarlanacak. The War of the Rohirrim’in yaratıcı ekibi de bir o kadar iddialı. LotR üçlemesi ile makyaj ve görsel efekt kategorilerinde Oscar kazanan Richard Taylor, sanat yönetimi kategorisinde Oscar kazanan Alan Lee ve Tolkien eserlerinin çizimleriyle tanınan efsane illüstratör John Howe, bu ekipte anime filmi için yaratıcılıklarını konuşturacaklar. Filmin yönetmenliğini ise Blade Runner: Black Lotus ve Ghost in the Shell: Stand Alone Complex gibi anime serileriyle tanınan Kenji Kamiyama üstlenecek.

The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim’i uzun bir süre daha beklememiz gerekiyor. Filmin vizyon tarihi 24 Nisan 2024.