the lord of the rings dizisinin başı belli, ortası belli, sonu belli

the lord of the rings dizisinin başı belli, ortası belli, sonu belli


sen hazırsan biz de hazırız lotr


Amazon’un 1 milyar dolar gibi devasa bir bütçe ayırmasıyla şimdiden televizyon dünyasının en pahalı yapımı olan The Lord of the Rings: The Rings of the Power, senenin en çok merakla beklenen yapımlarından biri. 2 Eylül’de ilk bölümü yayınlanacak diziye karşı heyecanımız gün geçtikçe yükselmeye devam ediyor. Daha da heyecanlandıran bir açıklama bizzat dizinin yaratıcı beyinlerinden geldi.

The Lord of the Rings: The Rings of the Power’ın yaratıcıları JD Payne ve Patrick McKay ile yürütücü yapımcısı JA Bayone, geçtiğimiz günlerde Empire’a verdikleri röportajda dizide işlenecek olayların tamamının çoktan planlandığını açıklamış. Beş sezon olarak planlanan ve şimdiden ikinci sezon için onay alan dizi, J.R.R. Tolkien’in meşhur eserinden 50 saatlik bir uyarlama hakkına sahip. Yaratıcı ekip dizinin son bölümünün son sahnesini bile şimdiden kafalarında oluşturmuş. Yani -örnek vermemiz gerekirse- Game of Thrones’un son birkaç sezonunda yaşanan kararsızlıklar ve fikir ayrılıkları The Lord of the Rings: The Rings of the Power’da yaşanmayacak.

Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ında geçecek The Lord of the Rings: The Rings of Power’da yüzüklerin dövülmesi, Karanlık Lord Sauron’un yükselişi, Númenor’un destansı öyküsü ve Elfler ile İnsanlar’ın Son İttifak’ı gibi konular işlenecek. Dizinin hayli kalabalık oyuncu kadrosunda Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman ve Sara Zwangobani gibi isimler yer alıyor. Sekiz bölüm sürecek ilk sezonun fragmanına tekrar göz atmak isterseniz aşağı alalım.