top gun: maverick, gişede 1 milyar dolar barajını aşan ilk tom cruise filmi oldu

top gun: maverick, gişede 1 milyar dolar barajını aşan ilk tom cruise filmi oldu


valla helal olsun


The Hollywood Reporter’ın haberine göre Top Gun: Maverick, an itibarıyla gişede 1 milyar dolar hasılat elde etmiş halde. Sinema tarihi boyunca bugüne kadar bu başarıyı sadece 49 film yakalayabilmişti. Top Gun: Maverick ise 50. film olarak 1 Milyar Dolarlık Filmler Kulübü’ne giriş yapmış oldu. Bu başarı ayrıca Tom Cruise için de özel bir yere sahip.

Uçmalı kaçmalı filmlerin vazgeçilmez aktörü Cruise’un kariyerindeki en yüksek gişe başarısına sahip film Top Gun: Maverick’ten önce 791 milyon dolar gelir elde eden, 2018 yapımı Mission Impossible: Fallout’tı. Maverick ise güncel olarak Cruise’un sinema kariyerindeki en iyi gişe başarısına sahip olan film olmuş oldu.

36 yıl aradan sonra gelen Top Gun devam filmi Maverick, izleyicilere nostalji fırtınası yaşatmasının yanı sıra savaş uçaklarıyla gerçek zamanlı çekilmiş bolca aksiyon sahnesine sahip olmasıyla teknik anlamda da eşi benzerine az rastlanır bir yapım. Geç kalmadan Top Gun: Maverick’i sinema salonlarında deneyimlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.