wes anderson’ı kıskandıracak bir fotoğraf serisi: lifeguard towers

wes anderson’ı kıskandıracak bir fotoğraf serisi: lifeguard towers


gözünüz gönlünüz açılsın


Pastel renklerin bükücüsü, simetrinin aşığı, sinemanın ressam adamı Wes Anderson’ın o kendine has, eşi benzerine az denk gelebileceğimiz tarzına olan sevgimizi ne kadar anlatsak az. Bahsi geçen unsurlarda onunla boy ölçüşebilecek kaç isim vardır? Belki bir, belki iki, belki de sıfır. Sinema camiasında böyledir en azından. Fakat bugün öyle bir esere denk geldik ki, bu eserin sahibi sinemacı olsa Wes Anderson’a kafa tutardı demekten kendimizi alıkoyamıyoruz.

1992’de Miami’de ortaya çıkan Andrew Kasırgası, Miami Sahili’ndeki bütün cankurtaran kulelerini kullanılamaz hale getirmiş. Florida Eyaleti ise bunun üzerine yenileme çalışmaları için Miami Sahili’ne 30’dan fazla yeni cankurtaran kulesi yerleştirmiş. Bu yeni kulelerin boyaları ve mimari yapılarıysa eski kulelere göre çok daha fazla farklılıklar taşıyor. Dört farklı mimari yapıyla oluşturulan 38 kulenin her biri birbirinden farklı, capcanlı, iç açıcı renklere sahip. New Yorklu fotoğrafçı Tommy Kwak ise 2019 yılından 2022’nin ilk aylarına kadar Miami Sahili’ndeki cankurtaran kulelerini merceğine alıp bir seride toplamış.

Kwak, ödüllü serisindeki fotoğrafların her birinde cankurtaran kulelerini ön planda tutmak için fotoğrafların hepsinde benzer çerçeveleme oranlarından yararlanmış ve uzun pozlandırma kullanarak gökyüzünü ve denizi arka planda tutmuş. Kwak’ın ışığa, gölgelendirmeye ve açılara olan farklı yaklaşımı ise fotoğrafların bize bu kadar güzel sunulmasının en önemli unsurlarından birkaçı olabilir.

Sanatçının şimdiki hedefi ise Lifeguard Towers: Miami adındaki bu seriyi bir kitaba basmak. Kendisi şu sıralar bu proje için Kickstarter üzerinden bir kampanya başlatmış halde. Gördüğümüz kadarıyla kampanya çoktan hedefine ulaşmış bile. Siz de destek olmak ve kitabı satın almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.