westworld’ün yeni fragmanı alev alıyor

westworld’ün yeni fragmanı alev alıyor


gel artık westworld


HBO’nun hem felsefik hem de bombastik bilim kurgu dizisi Westworld, iki yıl aradan sonra tekrar ekranlara dönüyor. Dizinin 26 Haziran’da yayına başlayacak dördüncü sezonundan bir fragman daha düştü. Hem de ne fragman…

İlk üç sezondaki karmakarışık olayların ardından Westworld evreninde işlerin ne yöne doğru gideceğini artık pek de kestiremiyoruz açıkçası. Sezonun sinopsisine dair de bir fikrimiz yok. Spoiler vermek gibi olmasın ama (iki yıl oldu, izlemişsinizdir artık) üçüncü sezon finalinde dizinin ana karakteri, yapay zekanın kraliçesi, insanlığın baş belası Dolores’in hayata gözlerini yumduğunu görmüştük. Yeni sezonda Dolores yok tabii ki ama Dolores’i canlandıran Evan Rachel Wood başka bir karakterle geri dönüyor. Dizinin yaratıcılarından Lisa Joy, Wood için yepyeni bir karakter yazdıklarını belirtmişti daha önce. Christina isimli bu karakteri fragmanda da görüyoruz. Kendisinin kim olduğuna, yapay zeka robotu mu yoksa düz insan mı olduğuna ve hikayeye ne gibi bir etkisi olacağına dair en ufak bir tahminimiz yok şu an. 26 Haziran’dan itibaren sorularımız cevap bulmaya başlayacak.

Joy ayrıca daha evvel yaptığı açıklamalarında yeni sezonda Westworld’e benzer yeni kurgusal dünyaları göreceğimizin de altını çizmişti. Bu kurgusal dünyalardan birini bugün paylaşılan fragmanda görüyoruz ve gördüğümüz kadarıyla aksiyon dolu sahnelere yer verecek bu dünya, 50’li yıllarda geçen “noir” temalı bir setting’e sahip. Sadece bu kurgusal dünya bile yeni sezon için merakımızın gıdıklanmasına yetti açıkçası.

Dördüncü sezonda Evan Rachel Wood ile beraber Thandiwe Newton, Ed Harris, Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Luke Hemsworth, Aaron Paul ve Angela Sarafyan gibi isimler de rollerine dönüş yapıyor. Bu isimlere ek olarak kadroya Aurora Perrineau, Daniel Wu ve Oscar ödüllü Ariana DeBose de katıldı. İkinci sezondan sonra gözlerden ırak olan James Marden de yeni sezonla beraber Westworld evrenine dönüş yapıyor. Serinin senaryosu ise yine önceki sezonlarda olduğu gibi dizinin yaratıcıları Jonathan Nolan ile Lisa Joy’a emanet.

Fragmana buyurun.