yanlış duymadınız, westworld’ün yeni bölümünde lana del rey çaldı

yanlış duymadınız, westworld’ün yeni bölümünde lana del rey çaldı


video games


İki yıldır beklediğimiz dördüncü Westworld sezonu, ilk bölümüyle bu sabahın erken saatlerinde siftahı attı. Sezonu alev gibi başlatan ilk bölümü izlediyseniz bölümde çalınan bir şarkı kulaklarınıza hayli tanıdık gelmiş olabilir. Çünkü bu şarkı Lana Del Rey hiti Video Games’ten başkası değil.

Game of Thrones’un müziklerinin mimarı olan Ramin Djawadi, bildiğiniz üzere Westworld’ün işitsel evreninden de sorumlu olan isim. İlk sezonda bolca gördüğümüz, dizinin çıkış noktalarından biri olan yapay zekayla da bağdaşlaştırılan otomatik piyanoda daha önce Ramin Djawadi imzasıyla Radiohead’den Wu-Tang Clan’a, David Bowie’den The Weeknd’e, Nirvana’dan Kanye West’e kadar birçok ismin bilindik şarkılarının cover’larını dinlemiştik. Bugün yayınlanan yeni bölümde bu cover’lara Lana Del Rey’in 2012 çıkışlı debut albümü Born To Die’ın hit şarkılarından Video Games de eklendi. İşbu cover da yine öncekiler gibi; Djawadi’nin Westworld için oluşturduğu müzikal evreninden esintilere sahip.

Westworld’ün sekiz bölümlük dördüncü sezonu 14 Ağustos’ta noktalanacak. O zamana kadar bu şahane cover’lara birkaç yenisinin daha ekleneceğine inanıyoruz. Video Games için buyurunuz.