yeni delorean ile geleceğe dönüş

yeni delorean ile geleceğe dönüş


marty ve doktorun gözleri yaşlı


Sinema dünyasıyla ikonikleşen arabaların belki de en başında gelenlerden DeLorean, yıllar sonra modern -hatta fütüristik- tasarımıyla geri dönüyor.

Back to the Future üçlemesi boyunca Marty McFly ve Dr. Emmett Brown’ı geçmişten geleceğe, ordan tekrar geçmişe, sonra bir daha geleceğe, hop bu sefer daha da geçmişe götürerek hafızalarımızda yer eden DeLorean DMC-12’in üretimi yıllar önce sonlandırılmıştı. Aracın hukuki haklarını satın alan bir DeLorean restorasyoncusu, birkaç sene evvel yepyeni bir DeLorean modeli için çalışmalara başladığını duyurmuştu. İşbu modelin adı Alpha5 ve kendisi yukarıdaki ve aşağıdaki görsellerde gördüğünüz gibi.

DMC-12’den tasarımsal olarak -haliyle- çok fazla farklılıklar taşıyan Alpha5’ın orijinal DeLorean ile olan en önemli benzerliğini fark etmişsinizdir; aracın kapıları yine yukarı doğru açılıyor. Tamamen elektrikli olan bu aracın sadece Back to the Future hayranlarının ve araba koleksiyoncularının değil, aynı zamanda güçlü arabalara tutkusu olanların da ilgisini çekeceğini düşünüyoruz. Zira Alpha5’ın sürüş mesafesi 400 küsür km ve sadece üç saniyede 90 km hıza çıkabiliyor.

Alpha5, önümüzdeki yaz aylarında çeşitli fuarlarda tanıtılacak. Aracın üretimi ise 2024 yılında başlayacak.