yeni pedro almodóvar kısa metrajında başroller ethan hawke ve pedro pascal’ın

yeni pedro almodóvar kısa metrajında başroller ethan hawke ve pedro pascal’ın


strange way of life


Hatırlayan vardır belki, Heath Ledger ve Jake Gyllenhaal’un başrolleri paylaştığı 2005 yapımı Brokeback Mountain’ın yönetmen adaylarının en güçlülerinden biri İspanyol sinemasının usta yönetmeni Pedro Almodóvar’dı. Almodóvar’ın “daha cesur” olması gerektiğini savunduğu için kamera arkasında durmaktan vazgeçtiği filmin yönetmenliği Ang Lee’ye emanet edilmişti. Lee yönetmenliğinde çekilen Brokeback Mountain, Oscar’da aday olduğu sekiz ödülden üçünü hanesine yazdırmıştı. Brokeback Mountain projesi Almodóvar’ın içinde ukde mi kalmış bilemiyoruz ama bugün gelen bir habere göre filme cevap niteliğinde bir Almodóvar kısa metrajı için çalışmalar başlamış. Başroller ise Ethan Hawke ile Pedro Pascal’a emanet.

Yönetmenin “Brokeback Mountain’a cevabım olabilir.” şeklinde tanımladığı Strange Way of Life adındaki kısa metraj projesi, yaklaşık 30 dakikalık bir western hikayesini ekranlara getirecek. Amalia Rodrigues’in Estranha Forma de Vida şarkısından adını alan filmin merkezinde bir çölün ayrı uçlarında yaşayan, biri diğerini bulmak için bütün çölü kat eden iki vahşi batı silahşoru yer alacak. Ethan Hawke, bu silahşorlardan şerif olanı, Pedro Pascal ise diğerini canlandıracak. Filmin çekimleri Sergio Leone’nin meşhur western filmi The Good, The Bad and the Ugly’nin de çekildiği, İspanya’nın Almería bölgesinde önümüzdeki ay başlayacak. Ancak Almodóvar, çekimlerin yapılacağı yerin film konusunda bizi yanıltmamasına dair tembihte bulunuyor: “Spaghetti western filmlerine benzemeyecek.”

Almodóvar’ın belirttiğine göre filmin çekimleri için her şey hazır. Strange Way of Life’ın arkasında Saint Laurent desteği de bulunuyor. Ünlü moda evi hem kostümleri hazırlamış hem de finansal destekte bulunmuş. HBO’nun sıradaki projelerinden The Last of Us’ın çekimlerini tamamlayan Pedro Pascal ve yeni filmi The Black Phone’un tanıtımındaki görevini bitiren Ethan Hawke, önümüzdeki ayın ilk günlerinde İspanya’da bir araya gelip filmin çekimleri için çalışmalara başlayacak.

Strange Way of Life, 2020 yapımı Tilda Swinton başrollü The Human Voice’un ardından Almodóvar filmografisindeki İngilizce dilinde olan ikinci yapım olacak. Yönetmenin ilk İngilizce uzun metraj filmi A Manuel for Cleaning Women’ın çekimleri ise önümüzdeki sene başlayacak. Almodóvar, şimdilik bütün odağını Strange Way of Life’a yöneltmiş halde. Filmi bu sene sonuna doğru veya 2023’ün ilk aylarında izleme şansına erişeceğimizi düşünüyoruz.