amy winehouse biyografik filmi için sıcak gelişmeler var

amy winehouse biyografik filmi için sıcak gelişmeler var


back to black


2011’de trajik bir şekilde hayatını kaybeden Amy Winehouse’un hayat hikayesini anlatan ve bizzat ailesinin destek çıktığı bir biyografik film için çalışmaların başladığı birkaç sene evvel duyurulsa da işbu filmden uzun bir süre haber alamamıştık. Bugün ise filmin yapım aşamasına çok yaklaşıldığının duyurusu geldi.

Deadline’ın haberine göre Back to Black isimli filmin yönetmen koltuğunda Fifty Shades of Grey, Nowhere Boy ve A Million Little Pieces gibi yapımlarla tanınan Sam Taylor-Johnson oturacak. Filmin senaryosu için kalem oynatan isim ise yine benzer bir biyografik film olan, kült grup Joy Division’ın vokali Ian Curtis’in hayatının son dönemini anlatan Control filmini senaryolaştıran Matt Greenhalgh olacak.

Amy Winehouse’un babası Mitch Winehouse’un bizzat yapımcısı olduğu Back to Black’in oyuncu kadrosu ve vizyon tarihine dair bir bilgi bulunmuyor. Filmin yapımında vites artırılmışken Winehouse’u canlandıracak oyuncuyu, filmin ne zaman beyaz perdeyle buluşacağını yakın zamanda öğrenecek olmamız olası.