bong joon-ho’nun yeni filmine dair ne biliyoruz?

bong joon-ho’nun yeni filmine dair ne biliyoruz?


mickey7


2019’da son filmi Parasite ile ödülden ödüle koşturan Koreli yönetmen Bong Joon-Ho’nun üzerinde harıl harıl çalıştığı sıradaki filminin çekimleri önümüzdeki ay başlayacak. İsmi henüz belli olmayan müstakbel filme dair bildiklerimizi aşağıda sıraladık.

Bilim kurgu türündeki filmin başrolünde son yıllarda hem art-house filmlerin hem de Hollywood’un gözdelerinden birine dönüşen Robert Pattinson’ı başrolde izleyeceğiz. Filmin kadrosunda daha önce Tilda Swinton’ın da yer alacağı duyurulmuştu ancak son gelen bilgilere göre Swinton’ın yerini Hereditary ve I’m Thinking of Ending Things ile hafızalara kazınan Toni Collette dolduracak. Marvel Sinematik Evreni’nin Bruce Banner’ı Mark Ruffalo, Star Wars: Episode IX – The Rise of Skywalker’dan tanıdığımız Naomi Ackie ve 2017 yapımı Okja’da Joon-Ho ile çalışma fırsatı bulan Steven Yeun da filmin oyuncu ekibini dolduran isimler arasında.

Edward Ashton’ın Şubat ayında yayımlanan Mickey7 isimli romanından uyarlanacak filmin konusu ise şöyle: Buzul bir gezegen olan Niflheim’daki keşif kolonisi, gezegendeki zorlu ve tehlikeli görevlere Mickey isimli bir klonu gönderir. Mickey’nin koloni için önemi şöyledir ki; kendisi öldükten sonra tekrar klonlanabilmekte ve hafızasının büyük bir kısmını hatırlayabilmektedir. Yedinci klon olan Mickey7’ın bir gün yine tehlikeli bir görevdeyken bir kazada öldüğü sanılır. Fakat aslında Mickey7 hayatta kalmıştır ama koloni, yeni bir Mickey klonunu aktif etmiştir bile. Bunun sonucunda Mickey7 ile yeni klon Mickey8 arasında bir mücadele başlar. Tabii bu hikayeyi Bong Joon-Ho’nun gözünden çok daha farklı bir şekilde izlememiz de olası. Zira önceki Joon-Ho uyarlamalarına baktığımızda eserlerin kaynaklarla hayli farklılık taşıdığını görebiliyoruz.

Ağustos ayında çekimlerine başlanacak film, muhtemelen 2023 Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimini yapacak.