cate blanchett, tár’ın ilk fragmanı ile oscar’a göz kırpıyor

cate blanchett, tár’ın ilk fragmanı ile oscar’a göz kırpıyor


yükseldiğimiz filmlerde bugün


In the Bedroom ve Little Children filmleriyle elindeki cevherleri ispatladıktan sonra sinemaya küsmüşçesine yönetmenliğe ara veren Todd Field’ın 16 senenin ardından kamera arkasına geçtiği yeni filmi TÁR’dan ilk fragman nihayet paylaşıldı. Hem de ne fragman…

Field’ı tekrar sahalara döndüren TÁR, halihazırda müthiş bir kariyere sahip olan ve Alman Orkestrası’nın ilk kadın şefi olarak başarısının üstüne başarılar katan Lydia Tár isimli bir müzisyenin kendisini daha da yukarılara taşıyacak yeni bir senfoniyi kaydederken yaşadığı zorluklara ve bu zorlukları yaşarken kendisine duygusal destekte bulunan altı yaşındaki evlatlık kızı Petra ile olan ilişkisine odaklanıyor.

Filmde Lydia Tár rolünde Cate Blanchett’i izleyeceğiz. Paylaşılan ilk fragmanda gördüğümüz kadarıyla Blanchett’i 2023 Oscar Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu heykelciğini kaldırırken de izleyecek olmamız yüksek ihtimal. Kadroda Blanchett’e eşlik edecek oyuncular arasında ise Nina Hoss, Noémie Merlant, Mark Strong, Julian Glover, Sydney Lemmon, Allan Corduner, Sam Douglas, Murali Perumal, Vivian Full, Amanda Blake ve Diana Birenyte gibi isimler bulunuyor.

Gelgelelim TÁR’ın bir diğer can alıcı noktasına… Joker ve Chernobyl gibi yapımlar için hazırladığı soundtrack’lerin yanı sıra stüdyo albümleri de dahil yaptığı her işle aklımızı alan ve Joker soundtrack albümüyle En İyi Film Müziği kategorisinde Oscar ödülü kazanan ilk kadın müzisyen unvanını elde eden Hildur Guðnadóttir, TÁR’ın şimdiden merakla beklediğimiz müziklerini imza atan isim. Usta bir kadın orkestra şefine odaklanan bir filmin müziklerini bestelemesi için daha iyi bir müzisyen tercih edilebilir miydi? Sanmıyoruz.

Uçmalı kaçmalı sahnelerden tadımlıklar paylaşan, gereksiz dramanın dibine vuran ve filmdeki bütün detayları birkaç dakikaya sıkıştıran günümüz fragmanlarına kıyasla 7 Ekim’de vizyonun yolunu tutmaya hazırlanan TÁR’ın ilk fragmanı, içinde barındırdığı merak uyandıran unsurlarıyla son zamanlarda gördüğümüz en iyi fragmanlardan biri desek yanlış olmaz herhalde. İnanmazsanız buyurun, hemen aşağıdan izleyin.