ingmar bergman’ın aşk üçgeni draması faithless televizyona uyarlanıyor

ingmar bergman’ın aşk üçgeni draması faithless televizyona uyarlanıyor


tomas alfredson yönetmenliğinde


Modern sinemanın en büyük auteur’lerinden Ingmar Bergman’ın “evlilik ve sevgi” kavramına bakış attığı efsane filmi Scenes from a Marriage’ın televizyon uyarlamasını HBO önderliğinde ve Oscar Isaac ile Jessica Chastain başrollerinde geçtiğimiz sene izlemiştik. 2021’in flaş yapımlarından biri olan Scenes from a Marriage’in ardından bir Bergman uyarlaması için daha çalışmalar başladı.

Tinker Tailor Soldier Spy, Let the Right One In ve The Snowman’in yönetmeni, Bergman’ın memleketlisi İsveç yönetmen Tomas Alfredson, Bergman’ın senaryosunu yazdığı ve Liv Ullman’ın kamera arkasına geçtiği 2000 yapımı Faithless’ın televizyon uyarlaması için kolları sıvadı. Bir aşk üçgeni hikayesinin üzerine kurulan Faithless, David isimli bir yönetmenin ve bu yönetmenin en yakın arkadaşı Mark’ın oyuncu eşi Marianne ile yakınlaşmasının ve bu yakınlaşmanın getirdiği sonuçların etrafında şekilleniyor.

Scenes from a Marriage’a HBO ev sahipliği yapmıştı. Faithless ise İsveç merkezli televizyon kanalı SVT’de yayınlanacak. Alfredson’un yönetmenliğini üstlendiği projede yer alacak isimler ve dizinin yayın tarihi şimdilik belli değil.