james cameron, üçüncü filmden sonra avatar’dan emekli olmak istiyor

james cameron, üçüncü filmden sonra avatar’dan emekli olmak istiyor


e kim çekecek bu filmleri?


13 senedir beklenen Avatar devam filmlerinin ilkine çok yaklaştık. 16 Aralık’ta vizyona girmesi planlanan ikinci Avatar filmi Avatar: The Way of Water’ın ardından sırada üçüncü, dördüncü ve beşinci filmler var. Serinin Avatar: The Seed Bearer adıyla gösterime girmesi planlanan üçüncü filminin çekimleri ikinci filmle eş zamanlı tamamlandı ve 2024’te vizyona girecek. Son iki -yani dördüncü ve beşinci- filmin çekimlerine henüz başlanmış değil. Avatar evreninin yaratıcısı James Cameron ise Empire Magazine’e verdiği röportajda üçüncü filmden sonra Avatar filmlerinde koltuğu başkasına devredeceğine dair şaşırtıcı açıklamalarda bulunmuş.

Bizzat oluşturduğu bu evrenin başında kendisi durmazsa kim durur bilemiyoruz ama Cameron konuya dair şu sözleri söylemiş: “Avatar filmlerinin her biri başlı başına insanı tüketen cinsten. Üzerinde çalıştığım heyecan verici başka projeler de var. Sanırım belli bir süre sonra, yani üçüncü veya dördüncü filmden sonra üzerinde çalıştığım diğer işlerle ilgilenebilmek için bu görevi başkasına, güvenebileceğim birine devredeceğim. Ya da belki devretmem. Bilmiyorum.”

Cameron’ın bahsettiği bu “başka projeler”in ne olduğuna dair şu an bir bilgimiz yok. Yönetmenin senaryosuna imza attığı 2019 yapımı Alita: Battle Angel’ın vizyona girdikten sonra bir üçlemeye dönüşmesi ihtimali üzerinde duruluyordu. Bu projelerden biri yeni bir Alita filmi olabilir mi, bekleyip göreceğiz.