minions: the rise of gru soundtrack albümünde boş yok

minions: the rise of gru soundtrack albümünde boş yok


sarı belalar bu işi biliyor


Animasyon adına senenin en merakla beklenen işlerinden, Despicable Me spin-off’u Minions’ın devam filmi Minions: The Rise of Gru, nihayet geldi çattı. Hafta sonumuzu şenlendirecek minyonları sinema salonlarında görmek için sabırsızız. Öte yandan, filmin soundtrack albümü de bugün dinlemeye açıldı ve inanır mısınız, albüm müthiş!

Son 10 senede Lana Del Rey, Taylor Swift, FKA twigs, Olivia Rodrigo, Lorde ve Florence + The Machine de dahil sayısız sanatçıyla çalışıp 6 Grammy ödülünün sahibi olan Jack Antonoff’un prodüktörlüğünde hayata geçirilen bu şahane soundtrack albümde 15’i 70’lerin klasik şarkılarından cover’lanan toplam 19 şarkı bulunuyor. Bu cover’lara Earth, Wind & Fire, Nancy Sinatra, Kool & The Gang, John Lennon, The Carpenters, Santana ve Simon & Garfunkel gibi müzik dünyasının kült isimleri dahil. Bu isimlerin şarkılarını yorumlayanlar ise Brittany Howard, St. Vincent, Thundercat, Caroline Polachek, Phoebe Bridgers, Weyes Blood, H.E.R. ve BROCKHAMPTON gibilerinden oluşuyor. Tame Impala, Diana Ross, RZA, Verdine White ve Heitor Pereira gibi sanatçılar ise albüme kendi orijinal şarkılarıyla dahil olmuş.

Lafı uzatmadan 70’ler esintili Minions: The Rise of Gru soundtrack albümünü aşağı iliştiriyor, afiyetle dinlemenizi diliyoruz.