peter dinklage de the hunger games yolcusu

peter dinklage de the hunger games yolcusu


bu film olacak gibi


The Hunger Games serisinin öncesini anlatacak The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes, kadrosunu yıldız isimlerle doldurmaya devam ediyor.

Orijinal roman serisinin yazarı Suzanne Collins, yeni The Hunger Games kitabını 2019 yılında duyurmuş ve bir sene sonra yayımlamıştı. Serinin beyaz perde haklarını elinde bulunduran Lionsgate ise yeni kitabın duyurulmasıyla beraber romanın sinema uyarlaması için Collins ile dirsek teması halinde çalışmalara başladığını açıklamıştı. Başrollerinde Billy the Kid dizisinden tanıdığımız Tom Blyth ile bu sene West Side Story ile sinema dünyasına adım atan Rachel Zegler’i izleyeceğimiz filme son olarak Euphoria yıldızlarından Hunter Schafer ve neredeyse bütün Wes Anderson filmlerinde karşımıza çıkan Jason Schwartzman da dahil olmuştu. Bugün ise daha çok Game of Thrones’taki Tyrion Lannister rolü ile hatırladığımız, dört Emmy ödüllü Peter Dinklage’in de projeye katıldığı açıklandı.

Serideki olayların yıllar öncesinde geçecek yeni filmde Panem ulusunun tiran başkanı Coriolanus Snow’un 18 yaşındaki halini göreceğiz. Snow’u Tom Blyth canlandıracak. Zegler, Lucy Gray Baird’e; Hunter Schafer, Coriolanus Snow’un kuzeni ve sırdaşı olan Tigris Snow’a; Jason Schwartzman, Lucky Flickerman’e; Peter Dinklage ise Casca Highbottom’a hayat verecek. Filmde bu beş isim ile beraber Jerome Lance, Ashley Liao, Knox Gibson, Mackenzie Lansing ve Aamer Husain gibi genç ve sinema kariyerine henüz yeni başlamış oyuncular da yer alacak.

Serinin dört filminde başrolde izlediğimiz Jennifer Lawrence, yeni The Hunger Games’te bu kez yapımcı rolünde. Filmin yönetmen koltuğunda ise dört The Hunger Games filminin üçünde yönetmen olarak görev alan Francis Lawrence oturacak. The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes’in vizyon tarihi 17 Kasım 2023.