sıradaki wes anderson filmi asteroid city’den yeni detaylar geldi

sıradaki wes anderson filmi asteroid city’den yeni detaylar geldi


50’lere ışınlanıyoruz


Son olarak The French Dispatch ile sık sık andığımız Wes Anderson’ın merakla beklediğimiz sıradaki filmine dair yeni detaylar ortaya çıktı.

Yıldızlarla dolu bir kadroya sahip Asteroid City adındaki film, Anderson’ın 10 yıl aradan sonra dağıtımcı firmasını değiştirdiği ve Focus Features çatısı altında gösterime girecek ilk filmi olacak. Filme ev sahipliği yapmaya hazırlanan Focus Features, anlaşma duyurusuyla beraber Asteroid City’nin resmi sinopsisini paylaştı. “Hayatın anlamı üzerine şiirsel bir meditasyon” olarak tanımlanan Asteroid City, 1955 yılında ABD’nin kurgusal bir çöl kasabasında geçecek ve ülkenin dört bir yanındaki öğrenciler ile velileri bilimsel rekabet, dinlenme ve boş zamanı geçirme, komedi, dram, romantizm ve daha fazlası için bir araya getiren Junior Stargazer kongresi etrafında şekillenecek.

Filmde daha önce Wes Anderson filmlerinin gediklilerinden Bill Murray’nin de yer alacağı açıklanmıştı. Ancak Focus Features tarafından paylaşılan cast duyurusunda Murray’nin adı geçmiyor. Yıldızlardan yıldız beğendiren oyuncu kadrosu ise şu isimlerden oluşuyor: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks, Jeffrey Wright, Tilda Swinton, Bryan Cranston, Ed Norton, Adrien Brody, Liev Schreiber, Hope Davis, Stephen Park, Rupert Friend, Maya Hawke, Steve Carell, Matt Dillon, Hong Chau, Willem Dafoe, Margot Robbie, Tony Revolori, Jake Ryan, Grace Edwards, Aristou Meehan, Sophia Lillis, Ethan Lee, Jeff Goldblum ve Rita Wilson.

Asteroid City’nin vizyon tarihine dair henüz bir detay belirtilmemiş. Tabii filmin şu sıralar post-prodüksiyon aşamasında olduğunu ele alırsak Asteroid City’yi 2022 sonlarına doğru izleme şansı bulacağımız da ihtimaller dahilinde.