sufjan stevens’ın fourth of july’ı iki yeni versiyonuyla yine çok güzel

sufjan stevens’ın fourth of july’ı iki yeni versiyonuyla yine çok güzel


april base & dumbo


2020 ve 2021’i dört farklı albümle dolu dolu geçiren Sufjan Stevens‘ın bu sene üretkenliğine biraz ara vermiş olsa da huzur dolu şarkılarından bizi mahrum bırakmak gibi bir niyeti yok. Stevens’ın 2015 çıkışlı Carrie & Lowell albümünün hit şarkısı Fourth of July’ın iki farklı versiyonu yedi sene sonra kulaklarımızın misafiri oluyor.

April Base ve Dumbo isimlerindeki iki farklı versiyonun yayınlanması için bugünün, yani 1 Temmuz tarihinin seçilmesinin de özel bir yanı var tabii ki. Çünkü bugün Sufjan Stevens’ın 47. doğum günü. Biri Justin Vernon’ın Wisconsin’deki April Base isimli stüdyosunda, diğeri Stevens’ın Brooklyn’deki eski stüdyosunda kaydedilen iki Fourth of July versiyonu da 2014 yılında hayata geçmiş. O tarihten beri Stevens’ın eski kayıtları arasında bir yerlerde unutulan iki versiyonu Stevens eski hard disk’inde bulunca bugün yayınlamayı tercih etmiş.

Orijinalinde olduğu gibi yine hem hayallere daldırıp hem de huzura eriştiren bu iki Fourth of July versiyonu Aralık ayında, Carrie’nin ölümünün 10. yılında 7 inçlik sınırlı sayıda plak versiyonlarına da kavuşacak ayrıca.

Carrie’nin huzur içinde uyumasını diliyor ve Stevens’ın 47. yaşını kutlayarak Fourth of July’ın April Base ve Dumbo versiyonlarını aşağı iliştiriyoruz. Üç versiyonu da üst üste dinleyin, huzura bulun.