the xx’in üçte biri oliver sim’den yine enfes bir teklimiz var

the xx’in üçte biri oliver sim’den yine enfes bir teklimiz var


gmt


En büyük hasretlerimizden The xx üyelerinden Oliver Sim, müstakbel albümü Hideous Bastard’dan yine şahane bir tekli yolladı.

GMT adındaki yeni şarkı, daha önce dinlediğimiz üç Sim teklisi Fruit, Romance With A Memory ve Hideous gibi yine The xx’i aratmayan bir güzelliğe sahip. Albümde bu güzeller güzeli dört şarkıyla beraber toplamda 10 şarkı bulunacak. Bu 10 şarkının “ilkler”inden olan GMT’de The Beach Boys’un efsanevi frontman’i Brian Wilson’dan alınan bir sample’dan yararlanılmış.

Yazım süreci ve kayıt aşamaları iki yıl süren Hideous Bastard’ın ilhamı için Sim, favori korku filmlerinden ve kendi hayat tecrübelerinden yararlanmış. Bu tecrübelere 17 yaşından beri HIV virüsü ile beraber yaşaması da dahil. Albümün teması ise utanç, korku ve maskülinite gibi unsurlardan oluşuyor. 10 şarkının tamamının prodüksiyonu bir diğer The xx üyesi Jamie xx’e emanet edilmiş.

GMT ile beraber Laura Jane Coulson’ın yönetmen koltuğunda oturduğu bir müzik videosu da geldi ayrıca. Hideous Bastard’ı 9 Eylül’de full + full haliyle dinleme şansı bulacağız. GMT ise müzik videosu ile beraber bir tık uzağınızda. Albümün şarkı listesi ve kapak görselini de hemen aşağıdan incelemeyi unutmayın.

Hideous Bastard:

  1. Oliver Sim feat. Jimmy Somerville & Jimmy Somerville – Hideous
  2. Romance With A Memory
  3. Sensitive Child
  4. Never Here
  5. Unreliable Narrator
  6. Saccharine
  7. Confident Man
  8. GMT
  9. Fruit
  10. Run The Credits