arctic monkeys konseri öncesi ve sonrasında çalınan şarkılar burada

arctic monkeys konseri öncesi ve sonrasında çalınan şarkılar burada


bizatihi arctic monkeys playlist’i


İçinde bulunduğumuz son iki gün içerisinde en çok ne konuştuğumuzu az çok kestirebiliyorsunuz. Evet, Arctic Monkeys’ten başka bir şey düşmüyor gibi dilimize. Bunun en büyük sebebi tabii ki Zorlu PSM’de düzenlenen ve Arctic Monkeys’in son turnesine öncü olan 9 ve 10 Ağustos konserleri. Bu iki konserin ilki geçtiğimiz gün gerçekleşti, ikincisi ise birkaç saat içerisinde gerçekleşecek. Dün akşam gerçekleşen ilk konserde Do I Wanna Know?, 505 ve R U Mine? gibi klasikler ve 11 yıl sonra ilk defa canlı çalınan Potion Approaching de dahil toplam 21 parçadan oluşan bir setlist karşıladı dinleyicileri. Peki bu setlist’in öncesinde ve sonrasında -ön grup Inhaler’ı saymazsak- konser alanında neler dinledik? İşbu sorumuzun cevabını amme hizmeti gibi bir Spotify playlist’i veriyor.

nobodytoldme isimli Spotify kullanıcısının hazırladığı listede Arctic Monkeys sahnesinin öncesinde ve sonrasında konser alanında çalınan 20 şarkı bir araya getirilmiş. Bu şarkıların tamamı bizzat Arctic Monkeys tarafından seçilen şarkılar. Üstelik listede Türkiye’deki AM dinleyicileri için küçük bir sürpriz de var. Jeff Beck, Isaac Hayes, Slim, Nina Simone ve The Streets gibi isimlerin şarkılarına yer verilen playlist’te Barış Manço klasiklerinden Hal Hal da bulunuyor.

Şimdilik 20 şarkının bulunduğu liste, grubun konser süreci boyunca güncellenmeye devam edecek. Mevzubahis listeyi hemen aşağıdan dinleyebilirsiniz.