jordan peele, nope’un devam filmi için göz kırpıyor

jordan peele, nope’un devam filmi için göz kırpıyor


kimmiş bu "nobody"?


İlk iki uzun metrajı Get Out ve Us ile hem Black Cinema -ya da diğer adıyla African American Cinema– hareketine hem de korku türüne yeni ve manyakça değişik bir soluk getiren Jordan Peele’in korkunç olduğu kadar gizemli de görünen son filmi Nope, geçtiğimiz günlerde vizyonun yolunu tuttu.

Hem genel izleyiciden hem de eleştirmenlerden hatırı sayılır derecede iyi yorumlar alan Nope’un IMDb sayfasında Nobody isimli bir karakter listelenmiş durumda. Michael Busch‘un hayat verdiği Nobody’ye sadece filmin fragmanlarında denk gelmiştik, 130 dakika uzunluğundaki Nope’un herhangi bir sahnesinde kendisini görememiştik. Bu konuya dair The New York Times’a röportaj veren Peele, olası bir Nope devam filmi için açık kapı bırakan açıklamalarda bulundu: “O karakterin anlatılacak bir hikayesi var, size bunu söyleyebilirim. İzleyiciler, ilerleyen yıllarda bunun gibi havada kalan konulara dair cevaplar alacaklar. Bu hikayelerin tamamını henüz anlatmadık. Anlatacak daha birçok şey var.”

Daniel Kaluuya, Keke Palmer ve Steven Yeun üçlüsüne ek olarak Michael Wincott, Barbie Ferreira, Donna Mills, Terry Notary, Brandon Perea, Jennifer Lafleur, Ryan W. Garcia ve Andrew Patrick Ralston gibi isimleri karşımıza çıkaran Nope’un olası devam filminde nelerle karşılaşırız, şimdilik bilemiyoruz. Ancak görünen o ki, ilerleyen yıllarda Nope’u yine sık sık konuşacağız.