moses sumney’den bir iyi, bir kötü haber

moses sumney’den bir iyi, bir kötü haber


gelecekse senden gelsin moses


Falsetto’larının sevdalısı olduğumuz art rock’çı Moses Sumney, bir iyi bir de kötü haberle konu başlığımız oluyor.

Önce kötü haberi verelim… 2020’nin liste başı albümlerinden græ’i paylaştığından beri müzik camiasında çok daha geniş bir kitle kazanan Sumney, müziğe bir süreliğine ara veriyor. Bu “bir süre”nin ne kadar uzunlukta bir süre olduğunu bilemiyoruz ancak Sumney’nin açıklamalarından anladığımız kadarıyla kendisi şimdilik kariyerinde başka projelere yönelmek istiyor. HBO’nun A24 ve Euphoria yaratıcısı Sam Levinson eşliğinde yayına geçirmeye hazırlandığı; The Weeknd ve Lily-Rose Depp başrollü The Idol dizisi çok yakında ekranlara gelecek. Sumney’nin projelerinden biri de The Idol. Yani anladığımız kadarıyla sinema ve televizyon sektörü, Sumney’nin kariyerinde yoğunlaşmak istediği noktalardan biri. Bu sebeple kendisinden bir süre boyunca yeni bir albüm, şarkı vs. dinleyemeyeceğiz gibi görünüyor.

İyi habere gelirsek… Geçen senenin son aylarında Live From Blackalachia isimli ilk canlı albümünü paylaşan Sumney’den yine bir canlı performans materyali geliyor. Bu materyal bir albüme dönüşür mü bilemiyoruz ancak A Performance in V Acts isimli canlı konser filmi, çok yakın bir tarihte, 31 Ağustos’ta beğenimize sunulacak. Konser filminden tadımlık niyetine bir video paylaşıldı ayrıca. 14 dakikalık video’da Sumney’i şu sıralar yeni albüm haberiyle de andığımız Björk’ün Come to Me parçasını canlı canlı seslendirirken görüyoruz.

Meraklısı için Come to Me’nin cover’ının canlısını hemen aşağı bıraktık. A Performance in V Acts için 31 Ağustos’ta burada buluşalım.