röyksopp’tan güneşli günlere selam çakan yeni şarkı

röyksopp’tan güneşli günlere selam çakan yeni şarkı


oh, lover


Elektronik müzik camiasının Norveçli yüz akı ikilisi Röyksopp, geçtiğimiz Nisan ayında sekiz yıl aradan sonra ilk albümü Profound Mysteries’i kulaklarımızla buluşturdu. Ancak Röyksopp ile işimiz henüz bitmiş değil. İkilinin 2022’de piyasaya süreceği ikinci albümü Profound Mysteries II‘dan bir teklimiz var.

Albüm diyoruz ama Profound Mysteries aslında bir albüm değil, Torbjørn Brundtland ve Svein Berge ikilisinin kendi deyimleriyle bir “konsept proje”. Bu projenin ilk ayağı olan Nisan ayında dinlediğimiz 10 şarkılık albüm, şuradaki web sitesinde gizemli bir şekilde tanıtılmıştı. Bu sitede dikkatleri çeken şey ise şöyle ki; dinlediğimiz albüm aslında üç kısımlık bir projenin ilk parçası. “Red” olarak da adlandırabileceğimiz ilk Profound Mysteries’i geride bıraktık. Şimdi ise “Yellow”, yani Profound Mysteries II geliyor. Büyük ihtimalle sene sonuna doğru üçüncü kısım olan “Green”, yani Profound Mysteries III de yayında olacak.

Profound Mysteries II’da projenin ilk kısmında olduğu gibi yine 10 şarkı bulunuyor. Bu 10 şarkıda ikiliye destek olan isimler arasında Karen Harding, Jamie Irrepresible, Pixx, Astrid S ve Susanne Sandfør gibileri var. Albümden şimdiye kadar Unity, Sorry, Control ve Let’s Get It Right isimlerindeki dört şarkıyı dinlemiştik. Geçtiğimiz gün paylaşılan Oh, Lover isimli yeni şarkı ile Profound Mysteries II için yolu yarılamış olduk.

Profound Mysteries II, 19 Ağustos tarihinde, yani yarın yayında olacak. Yeni tekli Oh, Lover‘ı dinlemeden geçmeyiniz.

Profound Mysteries II:

  1. Demiclad Baboons
  2. Let’s Get It Right (Feat. Astrid S)
  3. Unity (Feat. Karen Harding)
  4. Oh, Lover (Feat. Susanne Sundför)
  5. Sorry (Feat. Jamie Irrepressible)
  6. Control
  7. It Was A Good Thing (Feat. Pixx)
  8. Remembering The Departed
  9. Tell Him (Feat. Susanne Sundför)
  10. Some Resolve