yeni björk albümü! bu sonbahar!

yeni björk albümü! bu sonbahar!


fossora


Deneysel popun İzlandalı kraliçesi Björk, yeni albümünü resmen duyurdu. Fossora adındaki yeni albüm, bu sonbaharda yayında olacak!

Björk’ten yeni albüme dair son olarak sene başında birkaç haber almıştık. Hem sakin bir hava taşıyacak hem de club havasına bürünecek enteresan bir albüm hazırlığında olduğunu duyurmuştu Björk. The Guardian’daki habere göre Björk, Fossora’yı kafamızda şöyle canlandırmamızı istiyor: “Arkadaşlarınızla buluşup öğle yemeği yediğiniz, osurduğunuz, gayet normal şeyler yaptığınız bir tasavvurun içine girdiğinizi düşünün.” Bu açıklamalarla beraber Fossora’nın teması için neler düşünmeliyiz, bilemiyoruz.

Yakın dönemde deneysel müzik sahnesinde dikkat çeken işlere imza atan Serpentwithfeet, albüme katkıda bulunan isimlerden biri. Diğerleri ise Björk’un oğlu Sindri ile kızı Ísadóra ve Endonezyalı dans ikilisi Gabber Modus Operandi‘den oluşuyor.

Fossora’nın şarkı listesine dair şimdilik bir detay olmasa da Björk’ün 2018 yılında hayatını kaybeden annesi Hildur Rúna Hauksdóttir için yazılan iki parçanın da albümde yer alacağı kulağımıza gelen bilgiler arasında. Albümün yayın tarihi şimdilik net değil ancak Fossora, sonbaharda bizlerle olacak. Ay valla heyecanlandık!