yeni brian eno albümüne 14 ekim’de kucak açıyoruz

yeni brian eno albümüne 14 ekim’de kucak açıyoruz


foreverandevernomore


Ambient müzik türünün öncüsü, hatta türün adını literatüre kazandıran yaşayan efsane Brian Eno, beş yıl aradan sonra yeni bir stüdyo albümü duyurdu. FOREVERANDEVERNOMORE, 14 Ekim’de yayında olacak.

10 şarkıdan oluşan FOREVERANDEVERNOMORE, içinde bulunduğumuz dönemin en büyük sorunlarından iklim krizini şu soruları sorarak merkezine alıyor: “Sanat, insanların doğaya ve medeniyete yeniden hayran olmalarına yardımcı olmak için iklim konusunda harekete geçmelerine ilham kaynağı olabilir mi? Ya da hayatın ne denli muazzam ve umulmadık olduğu konusunda?”

Eno, albüm hakkında “Bunlar size neye inanacağınızı ve nasıl davranmanız gerektiğini söyleyen propaganda şarkıları değil. Aksine, bu şakılar benim kendi duygularımı keşfetmemle ilgili.” açıklamasında bulunmuş ve şöyle devam etmiş: “Şarkıların siz dinleyicileri bu deneyimleri ve keşifleri paylaşmaya davet etmesini umuyorum.”

14 Ekim’de full paket dinleme fırsatına erişeceğimiz FOREVERANDEVERNOMORE‘un ilk tadımlığı There Were Bells, an itibarıyla hemen aşağıdan dinlenebilir durumda. Albümün şarkı listesi ve kapak görseli gibi detayları ise şarkının bir tık altında.

FOREVERANDEVERNOMORE:

1. Who Gives a Thought
2. We Let It In
3. Icarus or Blériot
4. Garden of Stars
5. Inclusion
6. There Were Bells
7. Sherry
8. I’m Hardly Me
9. These Small Noises
10. Making Gardens Out of Silence