74. emmy ödülleri için teknik kategorilerde ödüllerin sahipleri belli oldu

74. emmy ödülleri için teknik kategorilerde ödüllerin sahipleri belli oldu


ısınma turları tamam, haftaya sendeyiz emmy


Bu sene 74.’sü düzenlenen Emmy ödüllerine geride bıraktığımız hafta sonu gerçekleşen Creative Arts töreni ile ısınma turlarını attık. Emmy’lerin teknik kategorilerde kazananları belli oldu. Prime Time töreni ise 12 Eylül günü -yani önümüzdeki hafta- düzenlenecek ve ana kategorilerde kazananlar belli olacak. Ana kategorilerdeki adaylıkları hatırlamak isterseniz buraya alalım. Creative Arts kazananlarını öğrenmek isterseniz aşağı doğru kaydırınız lütfen.

İki geceye yayılan Creative Arts töreninde sinematografi, müzik, ses, kurgu, kostüm ve makyaj gibi kategorilerde beşer heykelcikle en çok ödül sahibi olan yapımlar Euphoria, The White Lotus ve Stranger Things oldu. Netflix’in rekor üstüne rekor kıran Güney Kore yapımı Squid Game, toplamda dört kategoride ödül sahibi olurken Only Murders in the Building ve Barry ise üçer ödülle Creative Arts’tan ayrıldı. HBO harikası Succession ve Apple TV+ serilerinden Dopesick birer ödülü hanesine yazdırırken komedi türünde son yılların en dikkat çeken işlerinden Ted Lasso, törenden eli boş ayrıldı.

Törenin bir diğer dikkat çeken kazananları ise Adele: One Night Only, The Beatles: Get Back, Chadwick Boseman ve Barack Obama. Belgesel ve Özel Program kategorilerinde adaylıklara sahip olan Adele: One Night Only ile The Beatles: Get Back, törenden beşer ödülle ayrıldı. Black Panther’deki rolüyle hatırlanan ve 2020’de hayatını kaybeden Chadwick Boseman, ölümünden iki yıl sonra Marvel animasyon serisi What If…? ile En İyi Seslendirme kategorisinde ödüle layık görüldü. Eski ABD başkanı Barack Obama ise Netflix belgesel serisi Our Great National Parks’ın anlatıcısı olmasıyla ilk Emmy ödülünü kazanmakla kalmadı, Emmy tarihinde ödül kazanan ikinci ABD başkanı oldu ayrıca. RuPaul ise yine şaşmadı, En İyi Realite Show Sunucusu kategorisinde ödül sahibi olarak hanesine 12. Emmy ödülünü yazdırdı.

Prime Time Emmy kazananları için bir hafta daha beklememiz gerekiyor. Creative Arts kazananlarının sıralı tam listesi ise tam olarak burada.