beth orton yitip gidenler için söylüyor: fractals

beth orton yitip gidenler için söylüyor: fractals


weather alive'a son iki hafta


Folktronica türünün kadife sesli temsilcilerinden Beth Orton, Haziran ayında duyurduğu yeni albümü Weather Alive‘dan bir tekli daha yolladı.

2016 çıkışlı Kidsticks’i takiben gelen yeni Orton albümünden Forever Young, Friday Night ve albümle aynı adı taşıyan Weather Alive isimli tekliyi dinleme şansına erişmiştik. Bugün yayınlanan ikinci şarkı ise Fractals adını taşıyor. Albümde bu şarkılarla beraber toplamda sekiz parça bulunuyor.

Weather Alive’ın özel yanı şöyle ki; albümü evindeki stüdyosunda kaydeden Orton, diskografisindeki bir uzun çaların prodüksiyonunu ilk defa tamamen kendisi üstlenmiş olacak. Bu durumun albümün teması ile ilgili olduğu da çok açık. Zira Orton, Weather Alive’ın ilhamını 2020’de kaybettiği iki prodüktör arkadaşı Andrew Weatherall ve Hal Willner‘dan alıyor. Bu ilhamı bugün paylaşılan Fractals’ın liriklerinde buram buram görebiliyoruz. Şarkıda Orton’a şair ve saksafon sanatçısı Alexander dePlume ile birlikte Radiohead yan projesi The Smile‘ın davulcusu Tom Skinner, basçı Tom Herbert ve multienstrümantalist Shahzad Ismaily gibi isimler destek çıkmış.

Weather Alive‘a sadece iki hafta kadar uzaklıktayız. Albümün çıkış tarihi 23 Eylül. Yeni tekli Fractals için buyursunlar efendim.

Weather Alive:

01 Weather Alive
02 Friday Night
03 Fractals
04 Haunted Satellite
05 Forever Young
06 Lonely
07 Arms Around a Memory
08 Unwritten