burberry’de daniel lee çağı

burberry’de daniel lee çağı


markada cool’laşma çanları çalıyor


Tarkan’ın baba oluyorum video’sunu hatırlıyor musunuz? Yazılıp çiziliyor, bir şeyler söyleniyor. Evet, doğru. Bir süredir dolaşan dedikodular doğru çıktı. Daniel Lee, önümüzdeki ay itibarıyla ikonik İngiliz marka Burberry’nin CCO, yani Chief Creative Officer, yani öz ve hakiki ve baş kreatif direktörü olarak Riccardo Tisci’nin koltuğuna oturacak.

Riccardo Tisci, beş yıl süren hanedanının jübilesini ise geçtiğimiz haftalarda düzenlenen Londra Moda Haftası’ndaki İlkbahar/Yaz 2023 koleksiyonunun görkemli defilesiyle yapmıştı. Misafir koltuklarında Kanye West, Anna Wintour, Stormzy, Griff, Gillian Anderson gibi dev isimleri görebildiğimiz defile, Burberry’nin Tisci ile çıktığı rönesans yolculuğunun en görkemli şekilde gözler önüne serildiği bir gösteriydi.

Halihazırda Burberry ekibinde olan Daniel Lee ise, hemen öncesinde üç yıl boyunca Bottega Veneta’nın kreatif direktörlüğünü yürütmekteydi. İngiliz tasarımcının özgeçmişinin ışıltısı yalnızca Bottega kaynaklı da değil. Lee’nin CV’sinde on parmak klavye ve çok iyi düzeyde Adobe Photoshop ile birlikte Celine, Maison Margiela, Balenciaga ve Donna Karan da yazıyor.

Prestiji ve tarihi bir yana ama, Burberry’yi artık iyice arkaikleşen o düz ve olaysız çizgisinden çıkardığı için önce Tisci’ye teşekkürlerimiz ve Lee’ye de yolu açık olsun dileklerimizle.