david cronenberg imzalı scanners, hbo’da dizi oluyor

david cronenberg imzalı scanners, hbo’da dizi oluyor


biraz da cronenberg konuşalım


Léa Seydoux, Viggo Mortensen ve Kristen Stewart‘lı son filmi Crimes of the Future ile yakın zamanda sık sık andığımız David Cronenberg‘in filmografisinden bir uzun metraj, televizyon dünyasına uyarlanıyor. Üstelik işin içinde HBO var.

Mevzubahis dizi projesi Cronenberg’in 1981 yapımı bilim-kurgu gerilim filmi Scanners‘ın uyarlaması olacak. Filmde telekinetik ve psişik güçlere sahip iki grubun mücadelesini izlemiştik. Dizi uyarlaması ise yine temelde aynı konuyu içerse de bu mücadelenin ortasında kalan iki kadın karakter üzerinden ilerleyecek.

Uyarlamada senaristlik ve showrunner’lık görevini Black Mirror‘ın USS Callister bölümüyle 2018 Emmy Ödül Töreni’nde En İyi Senaryo ödülünü kazanarak hafızalara kazınan William Bridge üstelenecek. Dizinin yönetmen koltuğunda ise bir diğer HBO serisi Lovecraft Country‘de de görev alan Yann Demange oturacak. Cronenberg ise diziye sadece yürütücü yapımcı olarak katkıda bulunacak.

Henüz çok erken aşamada olan Scanners‘ın oyuncu kadrosu veya yayın tarihine dair bir bilgi yok. Projeden yakın zamanda daha fazla haber almayı bekliyoruz.