editors’ın yenisi “ebm” gelmiş, hoş gelmiş

editors’ın yenisi “ebm” gelmiş, hoş gelmiş


editörler işlerini robotlara mı kaptırmış?


Mevzubahis UK rock veyahut post-punk’sa sahaya mutlaka ilk 11’de süreceğimiz isimlerden Editors, yedinci stüdyo albümleri EBM’i 23 Eylül’de kulaklarımızın keyfine servis etti.

Albümün giriş ve gelişme süreci boyunca gelmekte olan yeni Editors evrenine dair fikir veren birçok done almıştık. Albümün ismine bile dokunan (Editors + Blanck Mass = EBM) yepyeni tam zamanlı grup üyesi, Fuck Buttons’ın kurucularından Blanck Mass yani Benjamin John Power’ın katılımı; Heart Attack, Karma Climb, Kiss ve Vibe başlıklı birbirinden heyecan verici dört single, Türkiye’nin en güzel festivallerinden biri olan Nilüfer Müzik Festivali’nde kendilerini canlı izlememiz ve daha bir sürü şey.

Yeni albümleriyle post-punk revival sound’undan uzaklaşıp daha endüstriyel ve dans merkezli bir sound’a adım atan gruptan biz gayet dozunda, bir tutam Depeche Mode tadı aldık ve buna bayıldık. Teknolojik gelişmelerle birlikte sürekli olarak robotların işlerimizi elinden alacağı tekno kabuslara sahip komplo teorisyenleri ciddiye pek almıyoruz ama dünün editörleri bugün daha dijital bir dünyada kalem sallıyor, pardon müzik yapıyor diyebiliriz.