fransa’nın indie pop bakanı phoenix’ten yeni albüm yolda

fransa’nın indie pop bakanı phoenix’ten yeni albüm yolda


alpha zulu


Haziran ayında paylaşılan son Phoenix teklisi Alpha Zulu‘nun yeni bir Phoenix albümüne öncü olacağını inandığımızı söylemiştik. Tahmin ettiğimiz gibi çıktı ve Phoenix’ten yeni albüm duyurusu geldi. Tekli ile aynı adı taşıyan Alpha Zulu isimli yeni Phoenix albümü, 4 Kasım‘da yayında olacak.

2017 çıkışlı son albüm Ti Amo‘nun ardından beş yıl sonra Phoenix açlığımızı giderecek Alpha Zulu’da toplam 10 şarkı yer alacak. Bizzat Thomas Mars, Deck d’Arcy, Laurent Brancowitz ve Christian Mazzalai dörtlüsünün prodüksiyonundan sorumlu olduğu albümün konuk listesinde sadece bir isim bulunuyor. O isim ise Vampire Weekend‘in esas adamı Ezra Koenig‘den başkası değil. Koenig’in vokaliyle eşlik ettiği Tonight isimli şarkı, albüm duyurusuyla beraber yayınlandı. Şarkıya çekilen bir müzik videosu da paylaşıldı ayrıca. Çekimleri Tokyo ve Paris’te tamamlanan videonun yönetmen koltuğunda Oscar Boyson oturmuş.

Alpha Zulu, Loyaute/Glassnote etiketiyle 4 Kasım‘da bizlerle olacak. Ezra Koenig‘li yeni tekli Tonight için hemen aşağı alabiliriz.

Alpha Zulu:

01 Alpha Zulu
02 Tonight [ft. Ezra Koenig]
03 The Only One
04 After Midnight
05 Winter Solstice
06 Season 2
07 Artefact
08 All Eyes on Me
09 My Elixir
10 Identical