hildur guðnadóttir imzalı tár soundtrack albümü 7 ekim’de kapımızı çalacak

hildur guðnadóttir imzalı tár soundtrack albümü 7 ekim’de kapımızı çalacak


bir oscar daha alır mıyız hildur?


Little Children ve In the Bedroom gibi filmlerin yönetmeni Todd Field‘ı 16 yıl aradan sonra kamera arkasına geçiren TÁR, 21 Ekim‘de vizyonun yolunu tutacak. Vizyon öncesi incelemelerde Cate Blanchett‘in kariyerinin en iyi performansını sergilediğini sık sık duyduk. Filme dair merak konularımızdan biri tabii ki Blanchett hanımefendilerinin oyunculuğu. Bir diğeri ise filmin soundtrack albümü.

Joker ve Chernobyl gibi yapımlar için hazırladığı soundtrack’lerin yanı sıra stüdyo albümleri de dahil yaptığı her işle aklımızı alan ve Joker soundtrack albümüyle En İyi Film Müziği kategorisinde Oscar ödülü kazanan ilk kadın müzisyen unvanını elde eden Hildur Guðnadóttir, TÁR’ın soundtrack albümünden sorumlu olan isim. Usta bir kadın orkestra şefine odaklanan bir filmin müziklerini bestelemesi için daha iyi bir müzisyen düşünemezdik. Guðnadóttir’e bir Oscar ödülü daha kazandırması muhtemel olan albüm için merakımız yaklaşık bir ay sonra giderilecek. Zira albümün çıkış tarihi açıklandı: 7 Ekim.

Günümüz klasik müzik albümlerine ev sahipliği yapan vizyoner plak şirketi Deutsche Grammophon etiketiyle yayınlanacak soundtrack albümünün şarkı listesi şimdilik gün yüzüne çıkmış değil. Fakat albüme dair merakımızı daha da cezbeden konulardan biri şu ki, soundtrack’te bizzat Cate Blanchett kondüktörlüğünde kaydedilen bir parça bulunuyor. Bahsi geçen parça bir hayli tanıdık aslında: Gustav Mahler‘in 5. Senfoni‘si.

Merakla ve heyecanla beklediğimiz TÁR, uluslararası gösterimini 21 Ekim‘de yapacak ancak Türkiye’de ikamet eden sinemaseverler olarak bizim maalesef biraz daha sabırlı olmamız gerekiyor çünkü filmin Türkiye vizyon tarihi 10 Mart 2023.