house of the dragon’dan endişelendiren ayrılık

house of the dragon’dan endişelendiren ayrılık


üzme bizi hotd


2019’da hepimizi hayal kırıklığına uğratan bir final ile ekranlara veda eden Game of Thrones‘un ardından gelecek spin-off yapımlara karşı çoğumuzun pek de güveni yoktu açıkçası. Ancak iki hafta önce prömiyerini yapan ilk spin-off House of the Dragon, ilk iki bölümüyle hem Buz ve Ateşin Şarkısı evreni severlerinden hem de genel izleyiciden hayli olumlar yorumlar almış ve sosyal medyayı tıpkı Game of Thrones’un yayınlandığı dönemlerde olduğu gibi ele geçirmişti. Bunda en büyük pay tabii ki yaratıcı ekipte. Bu ekipte bizzat Buz ve Ateşin Şarkısı evreninin yaratıcısı George R.R. Martin, Colony dizisiyle tanınan Ryan J. Condal ve daha önce Game of Thrones’ta da görev alan Miguel Sapochnik bulunuyor. Bugün gelen bir haber ise Sapochnik’in House of the Dragon’ın ikinci sezonunda görev almayacağı yönünde.

The Gift, Hardhome, Battle of the Bastards ve The Winds of Winter gibi en sevilen GoT bölümlerinde yönetmen olarak görev alan Sapochnik, House of the Dragon’ın beğeniyle karşılanan ilk bölümü The Heirs of the Dragon’ın da kamera arkasında duran isim. Kendisi ayrıca önümüzdeki haftalarda izleme şansı bulacağımız altıncı ve yedinci HotD bölümlerinin de yönetmen koltuğunda oturdu. Dizide yürütücü yapımcı olarak da görev alan Sapochnik’in projeden ayrılığının sebebi bilinmiyor. Bildiğimiz şey ise şu ki, Sapochnik’in bıraktığı boşluğu bir diğer GoT yönetmeni Alan Taylor devralacak. Taylor, dizinin ikinci sezonundan itibaren HotD’da hem yönetmen hem de yürütücü yapımcı olarak rol alacak.

Oluşan bu çatlak House of the Dragon‘ın geleceğini ne derece etkiler bilemiyoruz. Martin projede görev almaya devam ediyor sonuçta ama Sapochnik’in ayrılığı şu an yazımıza konu olduğu gibi bir haber değeri taşıyorsa projenin geleceğine yönelik değişimler görmemiz olası.