kendrick lamar’ın we cry together şarkısının artık bir videosu var

kendrick lamar’ın we cry together şarkısının artık bir videosu var


izlemeyen kalmasın


Mayıs ayında ortamlara saldığı son albümü Mr. Morale & the Big Steppers ile rekordan rekora koşturan Kendrick Lamar, albümün en vurucu şarkılarından We Cry Together için çekilen videoyu geçtiğimiz gece yayınladı.

Bu video aslında bir müzik videosu değil, başlığında da tanımlandığı üzere bir kısa film. Peki neden “müzik videosu” değil de “kısa film” olarak anılıyor bu video? Çünkü Lamar ve şarkıda kendisine eşlik eden Taylour Paige, teatral bir tona ve uyaklı, ritimli diyaloglara sahip olan We Cry Together’ı videoda hem bir şarkı gibi hem de bir tiyatro oyunu gibi sunuyorlar. Lamar ve Paige, tek planda çekilen videoda şarkıyı canlı seslendiriyor. O yüzden bu video, “müzik videosu” yerine “kısa film” olarak tanımlanıyor.

Jake Schreier, Dave Free ve bizzat Lamar’ın yönetmenliğini üstlendiği We Cry Together, 2020’nin Mart ayında çekilmiş. Bu videonun Lamar’a ilk Oscar ödülünü kazandırma ihtimali de var ayrıca. Zira, videonun yayınlanmasından yaklaşık iki hafta önce paylaşılan haberlere göre altı dakika uzunluğundaki We Cry Together, En İyi Kısa Film ödülü için Akademi kuralları gereğince bir uygunluğa sahip.

We Cry Together‘ın sansürlü ve sansürsüz versiyonlarını hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.