lars von trier dizisi the kingdom exodus’tan mubi’ye özel yeni fragman

lars von trier dizisi the kingdom exodus’tan mubi’ye özel yeni fragman


27 kasım'da mubi'de


Tartışmalı filmlerin adamı Lars von Trier’in doksanlı yıllarda Danimarka televizyonlarını kasıp kavuran dizisi The Kingdom ya da orijinal adıyla Riget’in 25 yıl aradan sonra gelen üçüncü sezonundan bir fragman daha paylaşıldı.

Trier’in arkadaşlarıyla “Sen entel adamsın Lars, televizyona iş yapamazsın.” minvalinde iddialaşmasının sonucunda ortaya çıkan The Kingdom, başından beri üç sezon olarak planlanmıştı. 1994 ve 1997 yıllarında yayınlanan dörder bölümlük iki sezonunun ardından dizinin başrolü Ernst-Hugo Järegård’ın hayatını kaybetmesi ile The Kingdom defteri o zamanlar kapanmıştı. Yıllar sonra hikayeyi tamamlamak isteyen Trier, beş bölümden oluşacak The Kingdom Exodus adındaki üçüncü sezon için geçtiğimiz senelerde hazırlıklara başlamıştı.

Dizinin orijinal kadrosunda adı geçen Søren Pilmark, Ghita Nørby, Birgitte Raaberg, Peter Mygind, Udo Kier ve Laura Christensen gibi oyuncular eski rollerine yeni sezonda geri dönecek. Kadroya katılan yeni isimlerse Mikael Persbrandt, Tuva Novotny, David Dencik, Ida Engvoll ve Asta August’tan oluşuyor. Big Little Lies ve son zamanlarda The Northman ile andığımız Alexander Skarsgård ise diziye konuk oyuncu olarak katılıyor. Skarsgård, babası Stellan Skarsgård’ın yıllar önce The Kingdom’da canlandırdığı avukat rolünde karşımıza çıkacak.

The Kingdom, Danimarka’nın teknolojik olarak en ileri hastanesinde geçiyor. Hastanede açıklanamayan olayların yaşanmaya başlamasıyla personelin de bilime inancı zayıflamaya başlıyor. Her gece görünüp kaybolan hayalet bir ambulans, asansör boşluğundan gelen tuhaf sesler ve hamile bir kadının karnındaki bebeğin doktorların anlayamadığı bir sebeple çok hızlı bir şekilde gelişmesi gibi olaylar etrafında hastane personelinin peşinden sürükleniyoruz. Yine tüm bölümlerde kamera arkasına geçen Lars von Trier, orijinal seride olduğu gibi senaryoyu Niels Vørsel ile beraber kaleme almış.

The Kingdom‘ın ilk sezonu 13 Kasım‘da, ikinci sezonu 20 Kasım‘da tüm bölümleriyle MUBI‘de yayında olacak. The Kingdom Exodus adındaki üçüncü sezon ise 27 Kasım tarihinde ilk bölümüyle yayınlanacak ve kalan bölümler birer hafta arayla plaformdaki yerini alacak. MUBI’ye özel paylaşılan yeni fragman için buyrunuz.

Yeni posterlerimiz ise şu şekilde: