marie sahba yeni teklisi “fall apart”la huzurlarımızda

marie sahba yeni teklisi “fall apart”la huzurlarımızda


aşık olmaya hazırlanın


Dünya müziği denince aklına sonsuz etnik öğeler gelenler, ezberlerinizi bozmaya hazırlanın. Çünkü karşımızda Nordik ritimlerden İran ezgilerine, Azericeden saz ve tabla gibi enstrümanlara uzanan; gerçek doğu batı sentezi böyle olur dedirten bir isim var. Norveçli ve İranlı şarkıcı ve söz yazarı Marie Sahba, Ekim’de yayınlayacağı EP’si Azeri Baby’den ikinci single Fall Apart ile dinleyenleri büyülemeye hazır.

Norveç’e yerleşmeden önce İran’dan Türkiye’ye taşınan babasının, Türkiye’nin dokusunu oluşturan tüm seslerine hayranlığını hem genetik hem lojistik olarak Marie’ye aktarması, Marie’yi oluşturan en özel elementlerden biri. Norveç’te çok kültürlü bir evde Türkçe şarkılar ile büyüyen; Norveççe, Türkçe ve Azerice üç ortak ana dili özümseyen Marie, çocukluğunun ses atlasını ayrıca oluşturan İskandinav popu ve Doğu’dan esinlenen hikâyelerini bu diller aracılığıyla anlatıyor.

Bugün, 27 Eylül’de fırından taze çıkan single’ı Fall Apart ise Marie’nin tüm bu egzotikliği yetmezmiş gibi, babasıyla ilgili de çok özel bir yerde. Babasını EP’nin hazırlıkları sırasında kaybeden Marie, bu parçayı babasına ilk dinlettiğinde söylediklerinin ilhamıyla şarkıyı son haline getirmiş. Babasının sözleri ise “hiçbir şey sonsuz değildir ama affetmek ve affetmeye giden yolculuğun güzelliği asla unutulmaz” şeklinde. Fall Apart’ın 3 dakika 50 saniye süren ve kulağınızdan içinize dokunan o melodilerinde bu hislerle tanışıyoruz.