mix festival 2022’nin line-up’ında yok yok

mix festival 2022’nin line-up’ında yok yok


men i trust'tan ceza'ya, can güngör'den the ringo jets'e kadar her şey...


Müziğin farklı kulvarlarında kulaç atan birbirinden farklı icracıları aynı sahnede ağırlamasıyla “Çok sesli festival” mottosunu alnının akıyla taşıyan MIX Festival, yine nokta atışı isimlerden oluşan, “çok sesli” line-up’ıyla altıncı kere Zorlu PSM‘nin kapılarını aralamaya hazırlanıyor.

2016’da başlayan serüveninde altı yıl içinde Apparat, Booka Shade, N’to, Joachim Pastor, Kazy Lambist, Polo & Pan, Sophie Hunger, Aurora, Her, AaRON, Coma, Far Caspien gibi dünyaca tanınan müzisyenlerin yanı sıra yerli sahneden de Hey! Douglas, Barış K, BaBa ZuLa, Islandman, Aga B, She Past Away, Ah! Kosmos, Nova Norda, Jakuzi ve saymaya devam etsek mesaiyi bitireceğimiz bir dolu ismi konuk eden MIX Festival, yine dopdolu bir line-up ile 7-8 Ekim tarihlerinde geri dönüyor! Bu dopdolu line-up’ta kimler varmış, gelin hemen aşağıdan tek tek anlatalım. “Gerek yok, ben biletimi alıp kaçayım” diyenleri ise ŞURAYA doğru uğurlayabiliriz.

7 EKİM CUMA

Men I Trust

Şöyle şiir gibi bir vokali, dingin sularda yüzen synth’leri ve melodik beat’leriyle dans ettiren, dans ettirirken ruhumuzu alıp götüren ve durduk yere mutluluk salgılatan bir oluşum düşünün. Kafanızda direkt Men I Trust‘ın canlandığına adımız, soyadımız hatta annemizin bekarlık soyadı kadar eminiz. Dream ve indie pop’un rüya gibi temsilcisi Men I Trust, 2021’in liste canavarı albümü Untourable Album’den de şarkılarına yer verdiği set list’ini de alıp resmen kapımıza kadar geliyor! Kaçıranın vay haline.

3pillie

“Çok sesli festival” diye boşuna demedik, alın size varan 1. İki satır yukarıda indie pop, dream pop falan diyorduk, şimdi bambaşka bir isimi konuşacağız. Trap, drill ve mumble rap gibi artık gına getiren janrların domine ettiği rap sahnesinden a-acayip beat’leri ve lirikleriyle fişek gibi sıyrılan bir isim hem de. Evet, 3pillie‘den bahsediyoruz. Yerli alternatif sahnede son zamanlarda “o neydi öyle ya?” etkisi bırakan 3pillie’nin canlısını biz nasıl anlatsak bilemiyoruz açıkçası. O yüzden biz anlatmayalım, gelin 7 Ekim’de MIX Festival’da siz görün.

Can Güngör

2015’te Silik Düşler, 2020’de ise Sular Dar albümleri ile 2’de 2 yapan Can Güngör, sükunet dolu bir canlı sahne deneyimi yaşamak isteyenler için aklımıza gelen en ideal isimlerden biri. Akustik sesleri, sakince vurulan ritimleri, unique vokali ve her biri kendi içinde bir hikayeye sahip lirikleriyle Can Güngör, huzura eriştiren sahnesini 7 Ekim’de MIX Festival’a taşıyor, bize de kedi gibi kıpır kıpır olmak düşüyor.

KARDELEN

Sene başında yayınladığı ilk teklisi Ceketin Bende Kaldı ile hem yerli R&B sahnesine hem de hayatımıza mis gibi bir giriş yapan KARDELEN, önümüzdeki yıllarda adını sık sık anacağımız bir isim. 2027’de “KARDELEN konseri varmış, gidelim mi?” diye soracak dostlarınıza “Ben tee 2022’de MIX Festival’da canlı dinlemiştim, acayip iyi.” diye caka satmak isterseniz 7 Ekim’de adres belli.

Kit Sebastian

60’ların Avrupa pop ve Amerikan cazına kadar farklı türleri İngilizce, Türkçe ve Fransızca liriklerle harmanlayarak “lo-fi-hi-fi” adı altında unique bir sound ile kulaklarımıza servis eden Kit Martin ve Merve Erdem ikilisinin şık ötesi projesi Kit Sebastian, 7 Ekim’de kulaklarımızın pasını almakla kalmayıp dansın karakökünü çözdürecek isimlerden biri.

Klor

Deniz Dağlar Atalay, Ege Öztayfun ve Onur Sherifi’nin 80’lerin neon ışıltılı dünyasına ve retro oyunlara olan ortak ilgilerinin sonucu ortaya çıkan synth-pop üçlüsü Klor, dinlerken gözlerimizi kapattığımızda ağzımızda nefis bir kokteyl tadı bırakırken havuz kenarında bir şezlongda uzanıp keyfimize keyif katıyormuş hissi veriyor. İnanmayan 7 Ekim’de gelsin, gözü kapalı dinlesin bu üçlüyü.

MFY b2b Ali Özel

7 Ekim’de yaşanacaklardan şöyle küçük bir sahne hayal edelim: Zorlu PSM’nin çok sesli sahnelerinde dolaşmalara doyamadık ama biraz hava alalım, belki 1-2 sigara tüttürürüz diye Vestel Amfi’ye çıkmak istedik, o da ne? Dans eden bir kalabalık, enerji dolu bir ortam. MFY b2b Ali Özel, enerjik setiyle Amfi’nin aklını almış meğer.

Seda Erciyes & Tuğçe Şenoğul (DJ Set)

2017 çıkışlı ilk albümü Gölgelerine ile yerli sahnede çokça ses getiren Tuğçe Şenoğul ve yakın dönemde yayınladığı nefis teklileriyle yerli R&B sahnemizin göz bebeklerinden biri olan Seda Erciyes, “Bir elin nesi var, iki elin sesi var” diyerek MIX Festival için güçlerini birleştiriyor.

The Away Days

Alternatif sahnemizin altyazılı indie, dream pop dörtlüsü The Away Days, 10 yıllık müzik serüveni boyunca sadece yerli dinleyicinin dikkatini çekmekle kalmayıp aynı zamanda dünya çapındaki müzikseverlerin de radarına takılmasının ardından SXSW, The Great Escape, Glimps ve United Islands gibi festivallerde de dinleyicilerin karşısına çıkmış bir isim. Yaklaşık bir yıllık suskunluğun ardından geçtiğimiz hafta dinlemeye açılan son teklileri Life After Love’ı da muhtemelen ilk defa canlı dinleyecek olmanın heyecanı içindeyiz. Alın size MIX Festival’ı kaçırmamak için bir sebep daha.

Thomas Guerlet

14 yaşında cesur bir karar alıp memleketi Fransa’dan ayrılan ve İngiltere’ye yerleşen Thomas Guerlet, müzik eğitimini Paul McCartney’nin kurucusu olduğu Liverpool Institute for Performing Arts’ta tamamladı. Haliyle, “You’ll never walk alone” mottosunu iliğine kadar hisseden Guerlet, hareketli bir işçi sınıfı kentinin enerjisiyle dolarak etrafını saran birçok sesle birlikte büyüdü. Bu seslerin birleşimini ise Guerlet’in ilk albümü olma özelliği taşıyacak olan ve 16 Eylül tarihinde -yani iki gün sonra- kulaklarımıza servis edilecek olan How Strange To Be Everyone?’da duyacağız. Guerlet’i önümüzdeki yıllarda çok daha sık anacağız gibi görünüyor. Kendisini Türkiye’de canlı dinleyen ilk ve sayılı insanlardan biri olma fırsatı mı? Kaç-maz!

8 EKİM CUMARTESİ

Ceza

O bir fatalrhymer, o bir fatalflex, o bir yerli plaka, o rap’in Ceza’sı. Onu anlatmaya kelimeler yetmez; zaten pek de gerek yok anlatmaya. Yerli rap sahnesinin hem en gözdelerine hem de kıyıda köşedekilerine senelerdir -hiç kuşkusuz- büyük bir idol olan, olmaya da devam eden Ceza, MIX Festival’ın ikinci gününde, yani 8 Ekim Cumartesi günü headliner’ımız olacak. Alın size maykrofon şov!

Bangoverz

Gençlık yıllarından beri Turntablizm’e gönül veren, bu gönül yolculuğunda maNga’nın kurucularından biri olan, şimdilerde ise solo kariyeriyle müzik ve turntablizm serüvenini sürdüren Efe Yılmaz ile FG 93.7, RX, Pixel Ankara, Kastel, Klein ve daha say say bitmez birçok mecrada resident DJ olarak sahne alan Mert Zeybekçi’nin birleşimi Bangoverz, MIX Festival’ın ikinci gününde Vestel Amfi’yi dans pistine çevirecek isimlerden biri.

Futuro Pelo

Fransız elektronik ikilisi Sporto Kantès’in yüzde ellisi Benjamin Sportes, 15 yıllık duo macerasını 2013’te tamamladı, şimdilerde ise solo projesi Futuro Pelo ile kariyerine devam ediyor. Futuro Pelo’yu nasıl tanımlasak bilemiyoruz açıkçası ama Benjamin bey projesini direkt şu şekilde özetliyor: “Çılgın bir elektro-tango-rock’n’roll-hip-hop operatik ses sistemi”. “Nasıl yani?” şeklinde şaşkın şaşkın bakan güzel yüzünüzü 8 Ekim’de Futuro Pelo ile görmek isteriz. Kendisi bizi daha da şaşırttıracak bir şeyler çıkarır belki?

Geeva Flava

Caz, rock ve folk türleri etrafında mekanların hikayelerini seslere yansıttıkları Sürmekan projeleri kapsamında 2016’da radarımıza takılan Geeva Flava, son olarak 2021 çıkışlı ikinci stüdyo albümü HADAL ZONE ile karşımıza çıkmıştı. Grubun deneysel serüveni şimdilerde ise yeni albüm çalışmaları üzerinde devam ediyor. Buyrunuz, “çok sesli festival” mottosunun altını alnının akıyla dolduran MIX Festival’ın çok sesli line-up’ından güzel bir örnek daha.

Gülinler

Büyük Ev Ablukada’nın Galvaniz Gelbiraz’ı, Semaver Kumpanya’nın babakolu Gülinler, 2019’da başlattığı solo projesiyle aklımızı almaya devam ediyor. Bu aklımızı alan projenin kendi bestelerinden oluşan seçkisiyle 8 Ekim’de capcanlı bir performansa tanık olacağız.

Hedonutopia

Yerli sahnede indie electronica türünün bayrak taşıyıcısı konumuna ulaşan Hedonutopia ikilisi, son olarak 18 Temmuz’da Zorlu PSM’de Placebo’nun ön grubu olarak bütün marifetlerini bir kez daha gözümüzün önüne sermişti. Elektronik ritimler, uçuşan melodiler ve derin vokaller üzerine inşa edilen bu canlı performansı kaçırma ihtimalimiz %0 gibi bir şey.

Opus Kink

Funk, punk ve caz gibi türleri harmanlayarak ortaya koyduğu işleriyle NME, BBC Radio 1 ve Clash Magazine gibi otoritelerin radarına takılan Opus Kink‘in canlısı, bizim için festivale dair en büyük merak konularından biri. Merakımızı gidermek için 8 Ekim’de ordayız.

Second

Solo işleriyle de sık sık andığımız Özgün Semerci, prodüktör Kerem Brumend, Türkiye punk rock sahnesinin yıldız isimleri Alican Şalt ve Parham A.G’den oluşan Second, Türkçe sözlü punk rock’ın yıkılmayan kalesi konumunda. NOFX, Yellowcard ve Mxpx ile de aynı sahneyi paylaşma fırsatı yakalayan Second, sadece punk severler için değil, müziğin her haline gönül veren dinleyiciler için de kaçırılmaması gereken bir canlı deneyim vadediyor.

The Ringo Jets

Tarkan Mertoğlu, Deniz Ağan ve Lale Kardeş üçlüsünün çok güçlü projesi The Ringo Jets, 2012’de yayınladığı Limited Lunchpack EP ile yer altı sahnesinde dikkatleri çekmesinin ardından 10 yıllık müzikal serüveni boyunca hızlı yükselişini Primavera Sound, Les Rencontres Transmusicales, Gutter Island, Rock ‘n Coke gibi önemli festivallere dahil olmasıyla ve Pixies, The Battles, Portishead, The Sonics ve Gogol Bordello gibi birçok öncü grupla aynı sahneyi paylaşmasıyla taçlandırdı. Canlı performanslarıyla hem Türkiye’de hem de Avrupa sahnesinde dillere destan olan The Ringo Jets’in 8 Ekim tarihinde enerjisini %100 Studio sahnesinin tamamına yayarak yine uzunca bir süre konuşacağımız bir performansa imza atacağına inancımız tam.

Samanlıkta iğne aramak gibi bir line-up dizen, yetmezmiş gibi bir de bu line-up’ı iki güne sığdıran MIX Festival 2022, 7-8 Ekim tarihlerinde Zorlu PSM’de bizleri bekliyor. Biletler için BURAYA koşalım.