müstakbel björk albümünün ikinci teklisine buyrun

müstakbel björk albümünün ikinci teklisine buyrun


ovule


30 Eylül‘de kapımızı çalacak yeni Björk albümü Fossora‘dan ilk tadımlık olan Atopos‘u geçen hafta almıştık. Çok kısa bir süre sonra ise -yani bugün- albümün ikinci teklisi Ovule, müzik videosu beraberinde beğenimize sunuldu.

13 şarkılık albüme 2 numaradan giriş yapan Ovule, aşk kavramının Björk’çe tanımı niteliğinde bir şarkıymış. Şarkı ayrıca Björk’ü yine kendisine yaraşır nitelikteki rengarenk kostümler içinde gördüğümüz bir video eşliğinde geldi. Videonun yönetmenliğini Vespertine albümünün şarkılarından Pagan Poetry‘nin videosunu da yöneten Nick Knight üstlenmiş.

Hem sakin bir hava taşıyacak hem de club havasına bürünecek enteresan bir albüm hazırlığında olduğunu sene başında duyuran Björk, birkaç hafta evvel The Guardian’a verdiği röportajda Fossora’yı kafamızda şöyle canlandırmamızı istemişti: “Arkadaşlarınızla buluşup öğle yemeği yediğiniz, osurduğunuz, gayet normal şeyler yaptığınız bir tasavvurun içine girdiğinizi düşünün.” Bu açıklamalarla beraber Fossora’nın teması için neler düşünmeliyiz, bilemiyoruz.

Yakın dönemde deneysel müzik sahnesinde dikkat çeken işlere imza atan serpentwithfeet, albüme katkıda bulunan isimlerden biri. Diğerleri ise Björk’un oğlu Sindri ile kızı Ísadóra ve Endonezyalı dans ikilisi Gabber Modus Operandi‘den oluşuyor.

Fossora için 30 Eylül tarihini bekliyoruz. Albümün kapak görselini ve şarkı listesini hemen aşağıdan inceleyebilirsiniz. Yeni teklimiz Ovule ise müzik videosuyla beraber burada.

Fossora:

1. Atopos
2. Ovule
3. Mycelia
4. Sorrowful Soil
5. Ancestress
6. Fagurt Er í Fjörðum
7. Victimhood
8. Allow
9. Fungal City
10. Trölla-Gabba
11. Freefall
12. Fossora
13. Her Mother’s House