pantone’den 2023 ilkbahar – yaz falı

pantone’den 2023 ilkbahar – yaz falı


huzurlarınızda görmekten sıkılacağımız renklerin listesi


Renk dünyasının açık ara bir numaralı kanaat önderi Pantone, 2023 İlkbahar – Yaz sezonunda podyumları badanacı usta titizliğinde boyayacak renklere dair öngörülerini açıkladı.

Raporun Captain Obvious dedirtecek kadar yansıttığı bir şey var ki o da pandeminin ardından insanların daha renkli ve daha sakinleştirici renkleri tercih etmeye olan eğilimi. Pandeminin zincir vurduğu hayatlarımız boyunca adım atamadığımız yeni planlar, fırsatları değerlendirmeye dair güven hissi ve etrafında gelişenler için artık harekete geçme vakti diyor bu renkler.

Pantone’nin yetkili ablası Leatrice Eiseman’ın sözlerini aynen aktarıyoruz: “İlkbahar-Yaz 2023’ün renkleri girmekte olduğumuz yeni çağı kalibre ediyor. Gerçeklerden kaçışı gerçekçilik, erdemlilik ve neşeyle birleştirerek mod ve renkler arasındaki ekstrem zıtlıkları keşfe çıkıyoruz. Bu sezonun renk hikâyesinde kullanışlılık ve basitlikle birlikte hem mod yükseltici hem de hayatın olmazsa olmazı olan ‘oyun’ hissiyatı var.”

Pantone’nin her sezon paylaştığı bu ilk 11 kadrosu, tasarımcılar, markalar ve moda tutkunları için başucu kitabı niteliği taşıyor. Favorilerinizi seçmeniz için sizi scroll’lar arası bir seyahate davet edelim.