pedro almodóvar & cate blanchett ortaklığı artık hayalden ibaret

pedro almodóvar & cate blanchett ortaklığı artık hayalden ibaret


a manual for cleaning women, almodóvar'sız çekilecek


Geçtiğimiz sene tam da bu zamanlar Pedro Almodóvar cephesinden heyecan verici bir haberle karşılaşmıştık. Bu habere göre A Manual For Cleaning Women adındaki bir uyarlama projesi hem yönetmenin filmografisinde İngilizce dilindeki ilk uzun metraj olacak hem de Almodóvar ve Cate Blanchett ortaklığına öncü olacaktı. Dün gelen bir haber ise Almodóvar’ın projeden çekildiği yönünde.

Lucia Berlin’in aynı isimli kısa hikaye koleksiyonundan uyarlanması planlanan filmde birbiriyle bağlantılı, düz bir çizgide akan beş farklı hikayeyi izleyeceğiz. Deadline’ın geçtiğimiz gün paylaştığı haber ise bu beş hikayeyi beyaz perdeye taşıyacak ismin artık Almodóvar olmayacağını işaret ediyor. “Benim için çok acı verici bir karar” sözleriyle projeden ayrıldığını açıklamış İspanyol yönetmen. Sözlerine şu şekilde devam etmiş: “Cate ile çalışmanın hayalini çok uzun bir süre kurdum. Projenin yapımcısı Dirty Films, bu süreç içerisinde bana çok cömert davrandı. Filme olan heyecanım gözlerimi bürümüş olsa da maalesef artık bu projeyi gerçeğe dönüştürebileceğimi sanmıyorum.”

Öte yandan, Cate Blanchett’in de kurucuları arasında bulunduğu Dirty Films isimli yapımcı şirket, A Manual For Cleaning Women‘ı Almodóvar’sız çekmeye kararlı. Projede İspanyol yönetmenin yerini dolduracak ismin yakın zamanda duyurulması bekleniyor.