stranger things’e çok da şaşırtmayan emmy tasdiği

stranger things’e çok da şaşırtmayan emmy tasdiği


şaşırtmadıysa da çok sevindirdi


Emmy’nin teknik dallarda olanı, 2022 Creative Arts Emmy Ödülleri gecesi beklendik ama bir o kadar da yüz güldüren bir ödüle sahne oldu. Kate Bush’un 1985 tarihli “Running Up That Hill” şarkısını yayınlamasından tam 37 yıl sonra, zamanında hiç ulaşamadığı kitlelere kadar ulaştıran, şarkıyı bir anda 2022 yazının en çok dinlenen hiti haline getiren Stranger Things ve dizinin müzik süpervizörü Nora Felder, “Chapter Four: Dear Billy” bölümüyle “Outstanding Music Supervision” ödülünü kucakladı.

Burada spoiler uyarısı vererek devam edersek, dizinin son sezonunda muazzam bir şekilde kurguladığı “kurtarıcı favori şarkı” motifiyle ilk tanıştığımız an bu bölüm ve “Running Up That Hill”di. Sadie Sink’in canlandırdığı Max Mayfield’ın en sevdiği şarkı, dizinin devamı boyunca Max’e eşlik etmiş ve bölüm sonu canavarı Vecna ile karşılaşmalarında onun dünyayla bağını koparmamasını sağlamıştı.

Stranger Things’in bu ödüle dördüncü adaylığı ve ilk kazanışı. Kategorinin diğer adayları ise birbirinden güçlü rakipler olan Euphoria, Better Call Saul, The Marvelous Mrs. Maisel ve Ozark’tı.

Müziğin TV ve sinema dünyasıyla dirsek temasında olup popüler kültür öğesi haline gelişinin en güzel örneklerinden biri olan “Running Up That Hill” fenomeni ve bu ödül, hak ettiği kitlelere ulaşamamış diğer birçok “underrated” parçanın da yolunu açacaktır diye umuyoruz.