the weeknd, performansı ortasında sesini kaybetti

the weeknd, performansı ortasında sesini kaybetti


müzik dünyasının doğal afeti gibi bir şey


Geçtiğimiz hafta sonu birbirinden farklı, birbirinden hikâyeli stadyum konserlerine tanıklık etti. The Weeknd’in konserinin başında sesi yok oldu, Foo Fighters’ın Taylor Hawkins tribute konseri ayin gibi bir şeydi ve daha neler neler. Olan bitenleri gezegenlerin hareketiyle açıklamayı tercih edenler x retrosu, y metrosu vesaire olarak yorumlamak ister mi bilemeyiz ve çok da inandığımızı söyleyemeyiz ama müzik adına enteresan bir hafta sonu olduğu kesin.

The Weeknd, izleyenleri nefessiz bırakan After Hours Till Dawn turnesinin Los Angeles’taki SoFi Stadium ayağında tüm biletleri tükenen bir performans için sahnedeyken, setlist’inin ilk iki parçasını tamamladıktan sonra en büyük hitlerinden biri olan “Can’t Feel My Face”e girdi ve şarkının ortasında sesi aniden çatallaştı ve koşarak sahneyi terk etti. On binlerce izleyici kafası karışmış olarak birbirine bakarken birden stadyumun ışıkları açıldı ve Abel Tesfaye yani The Weeknd sahneye çıkıp sesini kaybettiğini söyledi ve hayranlarından şahsen özür diledi. Orada olanların söylediğine göre üzüntüsü ve hayal kırıklığı yüzünden de sesinden de rahatlıkla okunan The Weeknd, bilet alanların parasının geri ödeneceğini, en kısa zamanda bu konseri telafi edeceğini ve herkesin içine sinecek bir performansla tekrar sahnede olacağının sözünü verdi.

The Weeknd, “olan biteni bir tweet veya bir Instagram Story’si ile açıklamak yerine tekrar sahneye çıkıp sizlerden şahsen özür dilemek istedim. Çok üzgünüm, sizlere istediğinizi maalesef veremiyorum, çok özür dilerim. Bu olanın beni nasıl da öldürdüğünü çok iyi biliyorsunuz. Sizi çok seviyorum. Çok teşekkür ederim.” diyerek sahneyi terk etti.

İptal olan şovun ardından The Weeknd Twitter üzerinden bir açıklama yaptı ve yeni tarihi duyuracaklarını söyledi. Yine de vokalindeki problemin ne olduğu, ne kadar ciddi olduğu, henüz bilinmezliğini korumakta. Bir yandan olan biten hakkında hayranların şikayetlerini tarayınca olayın bir sağlık problemi olmadığına, The Weeknd’in böyle bir bahane uydurmak istediğine inanan öfkeli kalabalıkların sayısı da azımsanacak gibi değil. Umarız kimse yalan söylemiyordur ve Tesfaye’nin ses tellerindeki problem geçici bir şeydir. Herkes sesine iyi baksın, sevgiler.